home & office

Zo maak je een mancave

Mancave, mannen op een feestje die gamen
Diederik Landers
5 januari 2023

Een mancave is tegenwoordig niks nieuws voor vele mensen. Het is een ruimte waar de mannen zich terug kunnen trekken, kunnen gamen of voetbal kijken met vrienden onder het genot van een koud biertje. Maar hoe richt je een mancave in, wat heb je allemaal nodig en wat komt er precies bij kijken? Lees snel verder.

Bepaal de ruimte

Heb je al een ruimte in gedachten, dan is de klus zo klaar. Mocht je het nog niet zeker weten, begin dan met het kijken naar de kamers, garage of kelder ruimtes. Is dat een optie om gebruikt te worden? Vaak heb niet al te veel ruimte nodig, je kan bijvoorbeeld de kelder gedeeltelijk ombouwen tot een mancave, zo behoud je nog altijd je voorraadkasten in de buurt, ook een voordeel als je gauw extra snacks nodig hebt! Heb je moeite met het vinden van een ruimte, kijk of een verbouwing mogelijk is. Heb je een kruipruimte onder het huis? Vaak kan je deze kruipruimte tot een kelder laten uitgraven.

Activiteiten

Als de ruimte bepaald is, kan je gericht zoeken naar wat je precies nodig hebt. Bedenk wat voor activiteiten je zou willen doen, wil je gaan gamen of tv kijken in je mancave, dan heb je natuurlijk een tv nodig met een gameconsole. Om de ruimte niet overvol te maken is het handig om de tv op te hangen. Dit scheelt weer meubels. Een bank is ook altijd prettig om op te zitten, vooral als er bezoek langs komt. Vaak is het handig om een kleine koelkast te voorzien voor de drank en eventueel een bar waar je de glazen in kan bewaren en ook omheen kan zitten voor een drankje. Vergeet ook niet wat speakers voor de muziek. Wees vooral creatief met de ruimte die je hebt.

Lees ook  Hoe werkplekinrichting het welzijn van je werknemers beïnvloedt

Een leuke activiteit bedenken kan makkelijker zijn dan je dacht. Een silent disco hoeft namelijk niet heel duur te zijn, maar het levert wel de mooiste herinneringen op. Ben jij benieuwd hoe duur dit is? Lees dit hier!

Aankleding

Mancaves zien er vaak uit als een mini kroeg, wat gedimde lichtjes, led-lights hier en daar en wat leuke metalen borden op de muur van auto’s en teksten. Tegenwoordig kan je veel leuke accessoires vinden die een mooie aanvulling zijn voor mancaves. Probeer de accessoires goed te matchen met de activiteiten, vraag eventueel om hulp aan je vriendin, moeder of iemand anders met gevoel voor styling. Je zult versteld staan hoe snel zij alles voor je bij elkaar hebben!

Zo, nu heb je een eigen mancave en ben je klaar om je vrienden te ontvangen en samen lekker een biertje te drinken. Vond je deze blog nou interessant? Lees dan ook zeker onze blog over hoe je een kantoor inricht!