algemeen

Hoe duur is een silent disco?

Hoe duur is een silent disco?
Diederik Landers
22 januari 2024

Herinneringen zijn er om te maken, vooral als het om feesten en evenementen gaat. Er is niks mooiers dan achteraf foto’s en video’s terug te kijken en terug te denken aan hoe mooi de avond was. Silent disco’s zijn de perfecte oplossing om de muzikale ambiance te behouden zonder de geluidsgrenzen te overschrijden. Maar hoeveel kost het eigenlijk om een silent disco te organiseren? Hier gaan we het vandaag uitgebreid met je over hebben en ontdekken we samen waarom deze innovatie zeker het geld waard is.

1.    De basis: koptelefoons

Een silent disco kan natuurlijk niet uitgevoerd worden zonder de koptelefoons. Maar wat zijn hier nu precies de kosten van? Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €15 tot €30 per koptelefoon, afhankelijk van de kwaliteit en functies die jij graag erop hebt zitten. Voor een klein evenement rond de 50 deelnemers zul je ongeveer op een bedrag van €750 tot €1500 euro uitkomen.

2.    Wat zijn de alternatieve opties?

Nu je weet dat je en silent disco gaat organiseren, moet je ook aan de koptelefoons komen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze te huren van een bedrijf. Op het moment dat je regelmatig een silent disco wil organiseren, kan het voordeliger zijn om de koptelefoons volledig zelf aan te schaffen. Huurprijzen variëren tussen de €3 tot €7 per koptelefoon per dag, waardoor dit eenmalig een meer dan prima oplossing is.

3.    Geluidskwaliteit en dj

Een van de voordelen van een silent disco is de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende DJ-kanalen. Hierdoor kun je deelnemers tussen verschillende genres laten kiezen. Je kunt dit volledig zelf doen, maar voor een zo geoptimaliseerd feest kun je er ook voor kiezen een dj in te huren die de hele avond zorgt voor de mooiste muziek. Het inhuren van een kwalitatieve dj kan je tussen de €500 en €1500 kosten.

Lees ook  Het belang van een goede zithouding

4.    Professionele muziekinstallatie

Zonder silent disco koptelefoons moet je immers een professionele muziekinstallatie met versterkers aanschaffen. Dit kan aanzienlijk duurder zijn dan het huren of kopen van de koptelefoons. Aan de andere kant brengt het wel risico’s met zich mee, zoals geluidsoverlast en beperkingen in muziekkeuze.

5.    Locatie en vergunning

Een andere factor waar je rekening mee moet houden zijn eventuele kosten voor een locatie. Sommige zijn namelijk duurder dan de ander, afhankelijk van de faciliteiten dit aanwezig zijn. daarnaast heb je soms ook een extra vergunning nodig voor het organiseren van een evenement. Als je besluit thuis een feest te organiseren kan het verstandig zijn de buurt even in te lichten om onenigheid te voorkomen.

 Wil jij je silent disco organiseren in de tuin maar ben je er toch achter gekomen dat er een metamorfose nodig is? Lees dan nu ook: een gezellige tuin creëren!

Waardevolle ervaring van een silent disco

Hoewel de kosten van een silent disco kunnen variëren, is het belangrijk om te erkennen dat het een unieke en waardevolle ervaring biedt. Het vermijden van geluidsoverlast, de veelzijdigheid van muziekkeuze en het creëren van een intieme sfeer maken de investering de moeite waard.

Vond je dit nu een interessant onderwerp? Lees dan hier hoe je een eigen mancave moet bouwen!