home & office

Waar moet je op letten met je eigen bedrijf?

man met eigen bedrijf
Diederik Landers
26 juli 2023

Veel mensen willen graag een eigen bedrijf beginnen, of werken in een hoge functie bij een groot bedrijf, maar vergeten nuances die een grote impact kunnen hebben. Als je een kleine barst in je ruit laat zitten, dan kan je er op wachten tot deze de hele ruit vernield. Op deze zelfde manier kan een, op het eerste oog klein, probleem uitgroeien tot een heel groot probleem. Daarom geven wij in deze blogpost je een paar tips mee die je mee kan nemen naar je eigen zaak of die je mee kan geven aan je managementteam. Dit zijn een paar tips waar je op moet letten met je eigen bedrijf!

Hou je ruimtes schoon!

Het is meermaals bewezen dat mensen die in een rommelige ruimte werken, een stuk minder georganiseerd zijn. Heb jij een complete ruimte met niet georganiseerde werknemers, dan is het wachten tot er onnodige fouten gemaakt worden door een compleet gebrek aan overzicht. Gebeurt dit op consistente basis, dan is de vervolgstap dat je bedrijf consequent inkomsten misloopt. Elke handeling, of het nou direct of indirect is, binnen een bedrijf heeft consequenties voor de inkomsten van het bedrijf. Hou je ruimte dus schoon. Wil je hier meer over lezen? Zo houd jij je kantoorruimte schoon en opgeruimd!

De buitenkant van je bedrijf is je uithangbord

Zou jij zin hebben om een gebouw in te lopen voor een afspraak die gewoon ongelooflijk vies is? Nee, natuurlijk niet. Je eerste impressie van het bedrijf zal zijn dat het een niet verzorgd bedrijf is. De persoon die dus naar jouw gebouw komt, en ziet dat het gewoon onverzorgd is, zal jouw ook een stuk minder serieus nemen. Wou jij een deal sluiten? Jammer dan, de persoon tegenover je liep al negatief de zaak naar binnen. Laat je gevel gewoon schoonmaken, dat scheelt je een hoop gezeur! Je gevel laten reiningen in Maastricht? Klik dan hier voor verdere informatie.

Lees ook  De voordelen van een interieurbouwer voor je winkelinterieur

De juiste persoon op de juiste taak

Het is van ongelooflijk belang dat de juiste persoon op de juiste taak staat. Dit misschien wel het belangrijkste waar je op moet letten met je eigen bedrijf! Zet je werknemers op de verkeerde werkzaamheden, dingen die compleet buiten hun eigen kracht en sterkte vallen, dan raken ze gedemotiveerd. Het kan zeker zo zijn dat ze op een schaal van 1-10 een 6 scoren, maar met (on)frisse tegenzin. Zet je zo op een taak waar ze goed in zijn en ze leuk vinden kan je 9’s en 10’en verwachten! Heb jij nog geen eigen werknemers, maar wil je wel een eigen bedrijf? Lees dan eens een paar tips voor het starten van een eigen onderneming of meer omzet genereren als retailer.