home & office

Hoe kan een retailer meer omzet genereren?

retail
Diederik Landers
9 oktober 2023

In de retail-wereld waar de concurrentie sterk is en het gedrag van de consument steeds veranderd, staan retailers voor de uitdaging om hun omzet te vergroten. Deze hebben ze immers nodig om te blijven bestaan en hun producten te kunnen verbeteren en verkopen. In deze blog gaan we een aantal strategieën bekijken om deze groei te realiseren.

Klantbeleving verbeteren

Een positieve klantbeleving kan zorgen voor meer omzet bij een retailer. Herhalingsaankopen en mond-tot-mondreclame is natuurlijk wat je wilt. Zorg er voor dat je winkel aantrekkelijk en logisch is ingericht, dit kan ertoe leiden dat klanten sneller een product vinden of een impulsieve aankoop doen. Een investering in je personeel kan ook leiden tot meer omzet. Door training zullen ze je klanten op een professionele en vriendelijke manier helpen. Dit zal meer loyaliteit opleveren.

Meer weten over innovatieve ideeën in winkelinterieurs? Hier lees je er alles over!

Loyaliteitsprogramma’s

Loyaliteit vanuit de klant naar je bedrijf zal invloed hebben op de omzet. Als klanten punten kunnen sparen of exclusieve aanbiedingen ontvangen zullen ze eerder geneigd zijn om een tweede aankoop te doen. Voor de retail zijn er speciale retail loyalty programma’s waarmee loyale klanten beloont kunnen worden.

Online aanwezigheid voor meer omzet

Als retailer wil je niet de boot missen en niet online actief zijn. De potentie is zo enorm dat iedere retailer er gebruik van moet maken. Zaken als een webshop of social media zullen zeker voor meer omzet zorgen.

Seizoensgebonden promoties

Per seizoen kunnen er verschillende promoties worden toegepast door een retailer. Denk aan kerstmis, Pasen of Valentijnsdag. Zorg voor speciale aanbiedingen die goed aansluiten op deze dagen. Ook bij grote uitverkoop dagen moet je je kans pakken. Bij zomeruitverkoop of Black Friday kunnen verkopen extra goed gestimuleerd worden.

Lees ook  De mooiste vloeren voor in huis

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook zeker deze blog over waar je op moet letten met je eigen bedrijf. Of over de rol van sealers in de verpakkingsindustrie.