Zoeken

Zo houd jij je kantoorruimte schoon en opgeruimd 

flexwebbie
8 juni 2023
flexwebbie
flexwebbie
8 juni 2023

Ben je een rommelig persoon en vind je het af en toe moeilijk om je werkruimte netjes en geordend te houden? Dan is vandaag je geluksdag, want wij hebben een paar handige tips om je kantoorruimte schoon te houden waarmee je heel eenvoudig orde kunt scheppen én houden in je werkomgeving.  

Redenen om een opgeruimde werkruimte te hebben 

Het is om meerdere redenen heel belangrijk om af en toe flink de bezem te halen door je kantoor of bedrijfsruimte. Op de eerste plaats is jouw werkomgeving ook je visitekaartje naar de buitenwereld toe. Als je bijvoorbeeld nieuwe klanten over de vloer krijgt, wil je natuurlijk een goede indruk achter laten. Met een rommelige werkvloer lukt dat natuurlijk niet helemaal. Daarnaast is het ook voor jezelf belangrijk. Een georganiseerde werkomgeving zorgt ervoor dat je productiever bent. Te veel rommel kan namelijk zorgen voor onrust waardoor je je moeilijk kunt concentreren. Daarnaast vind je dingen makkelijker terug en krijg je je klussen sneller af.  

Huur een professioneel schoonmaakbedrijf in  

Heb je een grotere werkruimte en veel werknemers in dienst? In dat geval raden we je aan om een professioneel schoonmaakbedrijf in Limburg in te schakelen. Als je namelijk een professional inhuurt, hoef je je zelf geen zorgen meer te maken over de schoonmaak en weet je tenminste zeker dat het schoonmaken grondig gebeurt.  

Plan een vast opruimmoment in 

Het helpt als je een vast moment hebt waarop je dingen opruimt of even schoonmaakt. Zo weet je zeker dat je naast je normale werkzaamheden ook aan randzaken zoals het schoonmaken kan toekomen. Als je je schoonmaakroutine een paar keer hebt gedaan, zit het in je systeem en weet je niet meer beter. Ook zo kan je je kantoorruimte schoonmaken en houden. Wil je ook even verzorgd als je kantoor voor de dag komen? Lees dan dit!

Ruim samen op 

Als je met meerdere mensen bent, is het ook slim en leuk om samen even op te ruimen. Dit is goed voor de teambuilding. Zo voel je allemaal een bepaalde verantwoordelijkheid voor het schoonmaken van het pand.  

Zorg voor een goede afvalscheiding 

Als laatste kan een goede afvalscheiding ook bijdragen aan het makkelijker schoonhouden van je werkruimte. Is er namelijk geen mogelijkheid om te scheiden, dan laat je het afval sneller liggen. Zorg dus dat je een plek hebt waar je restafval, plastic en papier kunt deponeren.  

Ook meer weten over veilig werken? Lees dan deze blog.

TAGS:
Check ook 
usercalendar-fullbubbleclockcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram