home & office

Op werkvakantie? deze spullen mag je zeker niet vergeten

werkvakantie
Diederik Landers
29 september 2022

Een werkvakantie is een vakantie, waarbij het ook de bedoeling dat iemand bepaalde taken gerelateerd aan het werk zal vervullen tijdens de vakantie. Tijdens deze vakantie kan iemand naast het harde werk ook zijn of haar rust vinden aan het strand. Wanneer je op deze werkvakantie gaat, is het belangrijk dat je niet vergeet de werkspullen mee te nemen. Deze spullen kunnen namelijk van belang zijn voor het uitvoeren van de taken tijdens de vakantie. In deze blog lees je de benodigdheden en de zaken die je moet regelen, wanneer je op werkvakantie gaat.

Algemene zaken

Wanneer iemand op vakantie vertrekt, ongeacht het doel van de bestemming, zullen er bepaalde zaken worden geregeld. Voordat iemand naar het buitenland vertrekt, is het handig om het reisadvies te controleren. Het is van belang om te weten of het land veilig is, maar ook hoe de coronaregels zijn gesteld. Voor sommige landen kan het betekenen dat je zonder een negatieve test, niet het land inkomt. Ook is het handig om niet alleen naar het heden, maar ook naar de toekomst te kijken. Dit kan gedaan worden door eventueel een reisverzekering af te sluiten. Daarbij kun je ook al bekijken hoe je zorgverzekering is gesteld, op een eventueel ongeluk in het buitenland.  Ook moet je opletten bij het inpakken van de koffers. Niet alle spullen kunnen mee door de douane. Desondanks is het belangrijk om je vliegticket en ID/ paspoort goed in de gaten te houden. Wanneer je je vliegticket en ID/ paspoort niet kan tonen op het vliegveld, zal je werkvakantie niet kunnen doorgaan.

Voorbereiding op de werkvakantie

Naast de algemene zaken als je op vakantie gaat, zijn er misschien enkele zaken waar je niet gelijk aan zou denken. Voordat je vertrekt, is het goed om te weten, voor hoelang je gaat. Als je voor een lange periode op werkvakantie gaat, is het handig om verschillende abonnementen op te zeggen. Op deze manier voorkom je dat bij je thuis de krant in brievenbus ligt, terwijl het niet mogelijk om deze te lezen. Daarnaast is het belangrijk om alvast een onderkomen te regelen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken voor een slaapplek in de nacht. Bovendien kun je je afvragen, wat je met je auto kan doen als je voor een langere tijd weg bent. Er zijn verschillende plekken waar je je auto kan opslaan, maar het is ook mogelijk om de auto verkopen.

Lees ook  Dé gids voor je huis verduurzamen

Werkspullen voor de werkvakantie

Op jouw taken op vakantie uit te kunnen voeren is het belangrijk om werkspullen niet te vergeten. Om taken op verschillende locaties uit te voeren, wordt gebruik gemaakt van een laptop. Middels een laptop, kan de communicatie op een online wijze doorgaan. Naast een laptop is het handig om een koptelefoon of oordoppen mee te nemen. Door een koptelefoon of oordoppen is het mogelijk om op een goede wijze te communiceren met het thuisland. Daarbij is het ook makkelijker om jezelf te afzonderen van de drukte om je heen. Om de laptop goed te laten functioneren, maken veel mensen ook gebruik van een muis. Een muis is een standaard accessoires bij een computer. Bij een laptop is de muis vaker optioneel. Het is ook handig als je genoeg mb’s hebt voor op werkvakantie. Zo voorkom je een belangrijk appje te missen van jouw baas.

Tot slot

Voordat je vertrekt, zul je een aantal zaken moeten regelen. Het belangrijkste is om je vliegticket en ID/ paspoort niet te vergeten. Bovendien zul je ook een laptop nodig hebben, om in contact te blijven met het bedrijf. Bij het meenemen van de laptop, kan je zelf bepalen hoe uitgebreid je dit wilt doen. Het handigste is, voordat je gaat een lijstje te maken met alle benodigdheden. Zo voorkom je dat je spullen vergeet in alle haast. Benieuwd hoe je je buiten werktijd op vakantie stijlvol kan kleden? Bekijk onze blog over hoe je een basic wit shirt te combineren.

Nog inspiratie nodig voor een niet werkgerelateerde vakantie? Ontdek hier waarom de Canarische Eilanden een mooie vakantiebestemming zijn.