style

Een basic wit shirt combineren

basic wit shirt
Diederik Landers
13 oktober 2022

Een basic wit shirt heeft als magische kracht dat het op bijna alles past. Of je nou heren jeans draagt of een pantalon, je kan haast niet fout zitten. Ondanks dat zijn sommige keuzes simpelweg stijlvoller dan andere keuzes. In deze blog lopen we door een paar van die stijlvollere keuzes heen om jouw outfit naar nieuwe hoogtes te tillen.

De kracht van basic

Zoals we in de intro al zeiden: heren jeans werken. Het hoeven geen jeans van drieduizend euro te zijn, vorm is namelijk alles. Een goed passend basic wit shirt gecombineerd met normale blauwe or zwarte jeans die goed zitten doen wonderen. Doe hier een paar witte sneakers onder, fatsoeneer je haren bij je lokale barbershop en je kan op pad om gezien te worden.

Be smart, wear smart casual

Smart casual is een trend die door de jaren heen steeds meer geaccepteerd wordt in het bedrijfsleven. Waar vroeger iedereen in pak naar het werk moest komen in bepaalde sectoren, zie je dat tegenwoordig een basic wit shirt de smart casual look afmaakt. Een mooie pantalon met loafers er onder, gecombineerd met het witte shirt, zorgen er voor dat je er net zo goed uitziet als iemand in een volledig pak. Het verschil is echter dat jij comfortabelere kleding aan hebt en beter bestand bent tegen mogelijk warm weer!

Korte broek is terug

We benoemde net al het zomerweer en wat past beter bij de zon dan een korte broek. Hierin is het wel belangrijk wat je aandoet. Hoewel witte sokken in sandalen plus een kaki broek met dertig zakken er comfortabel uit ziet, is dit alles behalve stijlvol. Het is iconisch, maar niet stijlvol. Voor die middag vol zon op een terras raden wij aan om een donkere korte broek te combineren met je basic wit shirt. Hier kan je nog een open overhemd over heen doen als je dat wilt en licht kleurige sneakers. Dus pak je zonnebril, goede zin en outfit en ga naar dat terras!

Lees ook  Budgetvriendelijke bruidsmode: Tips om te besparen op je droomjurk

Voor de dames

Natuurlijk dragen vrouwen ook witte shirts én weten ze hoe ze dit moeten combineren met een outfit. Voor diegene die nog inspiratie zoeken hebben we de volgende 90’s tip: draag het basic witte shirt onder een topje of jurk! Zo kan je op een koelere zomeravond of normale herfstdag nog altijd je favoriete jurkjes en topjes uit de kast halen zonder last te krijgen van koude rillingen! Wil je alvast vooruitkijken naar de zomer? Bekijk dan ook onze beach fashiontrends!

Vond je deze blog interessant? Lees dan deze blog.