leisure

Wat maakt de Canarische Eilanden zo mooi?

canarische eilanden
Diederik Landers
30 januari 2024

De Canarische Eilanden, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan vlak naast de westkust van Afrika. De eilanden zijn een populaire vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, maar ook voor families of koppels. De adembenemende landschappen, het gunstige klimaat, de rijke cultuur en geschiedenis en de oneindige outdoor activiteiten zorgen ervoor dat de Canarische Eilanden ieder jaar weer veel bezocht worden. Maar wat is er nu precies zo mooi aan deze eilanden? Wij leggen het je uit in deze blog!

Adembenemende landschappen

De Canarische Eilanden bieden veel verschillende landschappen, van groene valleien en zwarte zandstranden tot vulkanische bergen en woestijnachtige duinen. Natuurliefhebbers kunnen hier eindeloze wandelingen maken door de prachtige natuur. De combinatie van landschappen is op elk eiland net wat anders. Zo staat Tenerife bekend om de Teide-vulkaan, met maanachtige kraters en ruige bergen. La Palma, ook wel La Isla Bonita, heeft uitgestrekte bossen en weelderige, groene natuur. Ook de grote krater, Caldera de Taburiente, is een toeristenfavoriet, deze is omgevormd tot een nationaal park. Voor parelwitte zandstranden en duinen kun je naar Fuerteventura, vooral in Corralejo en Jandía vind je deze eindeloze stranden. Elk eiland heeft zijn eigen prachtige landschappen en natuur, perfect om zelf te ontdekken tijdens een mooie reis.

Avontuurlijke activiteiten

De Canarische Eilanden staan bekend om de prachtige natuur. Om deze te kunnen ontdekken, zijn er veel avontuurlijke activiteiten te ondernemen op het eiland. Je kunt natuurlijk zelf op ontdekkingstocht, maar er zijn ook georganiseerde activiteiten, zoals wandelen op Fuerteventura of duiken op Lanzarote. Tijdens een wandeling ga je met een gids op pad, wat vaak net wat veiliger is. Ook weet je zo zeker dat je langs alle hotspots komt en misschien zelfs op minder bekende plekken. De lokale bevolking kent het eiland het beste, waardoor het zeker een aanrader is om met een local op pad te gaan. Er is zoveel te doen op de eilanden, dat je weken ervoor uit zou kunnen trekken om de eilanden te ontdekken.

wandelen canarische eilanden

Gunstig klimaat

Met een ligging in de Atlantische Oceaan en dichtbij de evenaar, is het een zonnige bestemming met constante temperaturen. De temperaturen zijn in de winter rond de 20-25 graden Celsius en in de zomer tussen de 25-30 graden Celsius. Over het algemeen valt er weinig neerslag in de zomermaanden, de meeste regen valt in de winter. Het klimaat zorgt ervoor dat de eilanden het hele jaar door een populaire vakantiebestemming zijn.

Lees ook  Welke soorten whisky zijn er allemaal

Cultuur en geschiedenis

De eilanden hebben een rijke geschiedenis met invloeden van verschillende culturen. De Spaanse kolonisatie in de 15e eeuw en de moderne toeristische invloeden hebben geleid tot een smeltkroes van cultuur. De Spaanse taal, cultuur en architectuur hebben vooral veel invloed gehad op de Canarische eilanden. Er zijn veel mooie tradities, lokale festivals en traditionele gebouwen die ontdekt kunnen worden op deze eilanden. Daarnaast kunnen overal lokale gerechte gegeten worden, wat een culinair avontuur is op zich. De Canarische keuken is een mengeling van smaken en gerechten, ook weer afkomstig van de verschillende invloeden. Typische gerechten die je geprobeerd moet hebben, zijn papas arrugadas, verse vis, mojo-sauzen en de beroemde aardappelsoep genaamd Gofio. Probeer ook heerlijke wijnen bij de tapas, ontdek hier welke wijn het beste bij de verschillende soorten tapas past.

Lees ook deze blog over het belang van een herkenbaar koffer met slot op vakantie.