home & office

Meest verkochte management boeken afgelopen 10 jaar

samenvatting de 7 eigenschappen voor effectief leiderschap

Je hebt management gestudeerd en je wil jezelf verder blijven ontwikkelen. Dat is heel herkenbaar, want zeker een manager moet van alles op de hoogte zijn. Als manager moet je weten wat er speelt, zowel in je organisatie als in de maatschappij. Je zoekt daarom altijd naar de nieuwste management boeken, maar toch is dit niet altijd relevant. Natuurlijk zijn nieuwe methodes goed, maar nieuwe methodes zijn niet altijd beter. In de afgelopen 10 jaar zijn er heel wat management boeken verschenen, waarvan sommige heel goed waren. In deze boeken staat tot op de dag van vandaag nog steeds relevante informatie die je als manager kan toepassen. Misschien heb je wel geen management gestudeerd, maar vind je management wel heel interessant. Dat is ook heel goed mogelijk, ook dan kun je in de management boeken kijken. De meest verkochte management boeken van de afgelopen 10 jaar zijn interessant. Wij hebben deze boeken daarom voor je op een rijtje gezet. Wie weet heb je er nog iets aan of misschien zit er wel een boek tussen dat je nog niet kende. Ben je benieuwd naar deze 10 boeken? Lees dan verder, want in dit artikel laten we ze zien.

Nummer één: Business Model Generation

Het Business Model Generation van Ostwalder. Dit boek is een uitkomst als je goede oplossingen wil vinden voor uitgebreide businessplannen. Uitgebreide businessplannen mogen vaak wel iets minder uitgebreid en dat is in dit boek beschreven. Veel Hogescholen en Universiteiten gebruiken dit boek nog steeds. Dit boek biedt een unieke manier om op slechts een canvas je gehele businessplan te ontwerpen. We hebben hier ook een stuk geschreven over tips voor je eigen zaak!

Nummer 2: Organisatie en management

Het boek Organisatie en management van van Dam. Dit is een echt klassiek boek over het management. Het is zeker aan te raden om door dit boek te bladeren. Wanneer je dit doet ben je snel op de hoogte van al het materiaal en de modellen. Bovendien staan de managementbegrippen daar heel makkelijk in uitgelegd, dus je bent snel helemaal ondergedompeld in de wereld van het management.

Nummer 3: De grondslagen van marketing

De grondslagen van marketing van Verhage. Dit is een boek die leert dat marketing niet per se reclame is, iets wat veel mensen wel denken. In dit boek leer je alle marketingtermen kennen en leer je wat er werkt voor marketing. In dit boek vind je ook een hele hoop geschiedenis terug. Als je geïnteresseerd bent in marketing is dit boek dus zeker wel een aanrader.

Lees ook  De voordelen van een interieurbouwer voor je winkelinterieur

Nummer 4: Marktonderzoek

Het boek Marktonderzoek van Verhoef. In dit boek wordt er uitgelegd dan managers snel beslissingen moeten nemen. In dit boek wordt bovendien uitgelegd wat marktonderzoek is en hoe je dit goed doet.

Nummer 5: Maak ze gek

Het boek Maak ze gek van van Erkel. Dit is een boek wat gaat over de reclame. In dit boek wordt er beschreven welke emotie je het beste kunt raken met je communicatie teksten. Er worden dingen in gedeeld die herkenbaar zijn, die je direct kunt gebruiken. Je zult zien dat dit werkt en daarna zal je omzet heel snel worden verhoogd.

Nummer 6: Ethiek de basis

Het boek Ethiek de basis van van Dalen. Ethiek is een belangrijk onderwerp, zeker in het management en in de communicatie. Mensen denken alles te weten over ethiek, maar is dat wel zo? In dit boek zie je er meer over.

Nummer 7: Lean startup

Het boek Lean startup van Ries. Dit is een boek over een goede methode vanwege eenvoud en doelgerichtheid. Een handig managementboek.

Nummer 8: Drive

Drive van Pink. Dit is een boek dat gaat over het motiveren van mensen. Het gaat erom dat mensen gemotiveerd worden door jouw leiderschapskwaliteiten. Daarbij kun je zelf een samenvatting de 7 eigenschappen voor effectief leiderschap maken.

Nummer 9: Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

Dit boek van van Dale Carnegie is een echte best seller. Het boek is bijna 100 jaar geleden geschreven en kwam voor het eerst uit in 1936. Het is een van de beste managementboeken allertijden. Er wordt op een luchtige manier uitgelegd hoe je mensen voor je kan winnen.

Nummer 10: Performance management in een agile werkomgeving

Dit boek van Wawoe laat resultaten zien van het onderzoek onder 700 professionals naar een nieuwe methode voor performance management. Het is een boek die aantoont dat dit onderzoek nuttig is geweest. Je kunt er ook zelf een samenvatting voor de 7 eigenschappen van effectief leiderschap uithalen.