home & office

Zo maak je een luxe en functioneel tuinhuis

tuinhuis
Diederik Landers
21 september 2022

Een tuinhuis is een aanwinst voor iedere woning. Je creëert namelijk een extra ruimte die je voor talloze doeleinden kunt gebruiken. Je kunt je tuinhuis zo luxe of zo eenvoudig maken als je zelf wilt. Omdat we vinden dat je het maximale uit je tuinhuis moet halen, focussen we vooral op de luxere doeleinden

Een bar in je tuinhuis

Houd je van borrelen met vrienden? Dan kun je ervoor kiezen om van je tuinhuis een bar te maken. Natuurlijk ligt het aan de afmetingen wat er allemaal mogelijk is. Een must in je tuinhuis op maat in Eindhoven is in ieder geval een barretje of keuken waar je drank en hapjes kwijt kunt. Laat de ruimte het toe, dan zou je zelfs barkrukken neer kunnen zetten of een tafel. Een pingpongtafel, pooltafel en dartbord maken het geheel af.

Een extra werkruimte

Wanneer de oppervlakte van je huis klein is, maar je wel een grote tuin hebt, is een tuinhuis de ideale manier om extra ruimte te creëren. Je zou er namelijk een werkruimte van kunnen maken zoals een praktijk, kantoor of werkplaats. In dat geval houd je werk en privé iets meer gescheiden en ligt de keukentafel niet meer vol klappers en dossiers. Maak er echt je eigen plekje van door foto’s op te hangen en enkele persoonlijke items neer te zetten. Juist een plek waar je je thuis voelt, is belangrijk voor je prestaties Wanneer je je tuinhuis op maat in Eindhoven als werkplek wilt gebruiken, is het goed om dit al van tevoren te weten. Zo kun je nog functionele dingen toevoegen zoals een watervoorziening en een verwarmingssysteem.

Lees ook  Jsouv landmark souvenirs

Luxe opbergplek

De meest voor de hand liggende functie van een tuinhuis is opslagruimte. Dat wil echter niet zeggen dat het een dumpplaats moet worden van allerlei spullen. Wanneer je deze ruimte goed organiseert krijg je elke keer een blij gevoel wanneer je het tuinhuis binnenstapt. Neem bijvoorbeeld de tijd om op zoek te gaan naar stevige opbergrekken en dozen en maak een functionele indeling.

Buitenruimte benutten

Is je tuinhuis te klein om het echt luxe te maken? Denk er dan over na om je tuinhuis uit te breiden met een afdak. In een klein tuinhuis kun je bijvoorbeeld altijd een bar maken, al ga je in dat geval niet binnen zitten, maar monteer je een tafel aan de buitenkant.

Vond je deze blog nou interessant? Lees dan ook zeker onze blog over hoe je een kantoor inricht!