home & office

Hoe werkplekinrichting het welzijn van je werknemers beïnvloedt

Werkplekinrichting

In de afgelopen 20 jaar heeft de werkplekinrichting een aantal evoluties doorgemaakt. In het begin van de jaren 2000 stierven de kubusvormige kantoren en kwamen de open vloerplannen op, en in 2015 kwamen overal pingpongtafels en tafelvoetbaltafels in kantoren. Kantoortrends komen en gaan, maar één ding verandert niet: de impact die de kantooromgeving heeft op de gezondheid en het welzijn van werknemers.

Een goede inrichting van de werplekinrichting leidt tot een minder stressvolle en productievere sfeer. Het is essentieel dat werkgevers rekening houden met de fysieke werkomgeving van hun werknemers. Werknemers moeten zich comfortabel en rustig voelen in hun fysieke werkomgeving om hun beste werk te kunnen produceren.

Wat vinden werknemers?

  • 87% van de werknemers geeft aan dat ze een gezondere werkplekinrichting willen. Dat betekent dat er behoefte is aan een balans tussen werken en rust en balans. Mensen hebben behoefte aan beweging en aan wellness. In de toekomst zal een combinatie van werken en ontspannen steeds normaler worden.
  • 93% van de kantoorwerknemers geeft aan bereid te zijn langer op hun werk te blijven wanneer er meer aandacht besteed wordt aan een gezondere werkplekinrichting.
  • 87% zegt het te verwachten van hun kantoorplek dat deze ergonomisch wordt ingericht. Met zit en sta opties en ergonomische bureaustoelen.

Gezondheid op je werkplek

Kantoorinrichting is een zeer waardevolle investering. Er is zelfs een internationale organisatie die eisen heeft opgesteld om productieve en comfortabele kantooromgevingen te creëren. "The WELL Building Standard™". Deze organisatie zet zich in voor de gezondheid van werknemers op hun werkplek. Volgens deze organisatie kan een werkplekontwerp dat rekening houdt met de luchtkwaliteit, de verlichting, het uitzicht op de natuur en de algemene lay-out van het interieur een aanzienlijke impact hebben op de gezondheid, de tevredenheid, het welzijn en de productiviteit van het personeel.

Lees ook  Barrel Atelier Whiskey fauteuil

Werkplekinrichting heeft impact op bedrijfscultuur

Als mensen op zoek gaan naar een nieuwe baan, is de “sfeer op het werk/binnen een team” het belangrijkste aspect waar ze op letten. De meeste mensen vinden dit zelfs belangrijker dan een hoger salaris. Uiteindelijk spendeer je er een groot deel van je leven, dus je prettig voelen is ook enorm belangrijk. Daarom is het van belang dat iedere werkgever dit mee neemt als hij of zij een eigen onderneming start.

Een goede bedrijfscultuur heeft een aantal voordelen:

  • Je team functioneert ook echt als een team
  • Een open sfeer
  • Mensen nemen eerder hun verantwoordelijkheid voor dingen als er ruimte is om fouten te maken
  • De productiviteit stijgt
  • Werknemers gaan minder snel weg
Werkplekinrichting

Werkplekinrichting

33% van alle mensen die gestopt zijn op een werkplek, geeft aan dit gedaan te hebben omdat de bedrijfscultuur slecht was.

Je werkplekinrichting kan hier een grote impact op hebben. Als je een ecologische bedrijfscultuur wil laten ontstaan, zul je je omgeving daarop moeten inrichten. Contactmomenten zijn hier een belangrijke KPI in.

Meet het aantal potentiële contactmomenten en onderneem zo nodig stappen om contactmomenten te verhogen.

Lees hier ook meer over het belang van een interieurbouwer voor je winkelinterieur.