style

Tips om verzorgd voor de dag te komen

verzorgd persoon
Diederik Landers
19 augustus 2023

Soms is het handig om even een opfriscursus te krijgen. Deze keer is het een opfriscursus in de letterlijke zin: we gaan je tips geven om verzorgd voor de dag te komen! Het maakt niet uit of het is voor een sollicitatie, je binnenkort een feest hebt of je gewoon wat wilt doen aan je persoonlijke verzorging: deze tips zijn áltijd handig! Je bent immers je eigen uithangbord, elke keer dat je je huis verlaat. Wil jij ook verzorgd voor de dag komen? Lees dan vooral deze globale tips!

Hou op met normale nagellak

Normale nagellak is iets wat welgeteld één a twee dagen goed zit, daarna zie je al direct scheuren in de lak zitten. Je kan er voor kiezen om deze routine elke twee dagen vol te houden, of je bent slim en kiest voor gellak. Waarom? Gellak blijft wel tot twee weken zitten én het blijft goed zitten. Daarom wordt het ook wel semipermanente nagellak genoemd. In principe is dit een nagellak waar gel in zit, wat de naam ook eigenlijk al weg geeft. Ben je op zoek naar een goede lak? Kijk dan eens naar deze Diva gellak.

Sta wat eerder op

Heel veel mensen verlaten ’s ochtends vroeg hun huis onverzorgd doordat ze niet genoeg tijd hebben om zich fatsoenlijk te verzorgen. Zet je wekker wat eerder en zorg er voor dat je goed voor de dag komt. Dit heeft meerdere voordelen:

  • Je bent frisser wanneer je op je werk of studie aankomt, je bent immers langer wakker
  • Je ziet er, natuurlijk, beter uit
  • Het is beter voor je ritme
  • Je krijgt de kans om je mentaal beter voor te bereiden op de dag zelf
Lees ook  Milieuvriendelijk huishouden: iedereen kan het!

Ook al is het maar 20 minuten, eerder op staan kan al zo veel helpen! Gebruik deze tip! Zoek je andere tips? Kijk dan naar onze oma tips voor kalknagels!

Kleed je passend

Wat bedoelen we hier mee? Ga niet in een pak naar een sportwedstrijd en ga niet in sportkleren naar een vergadering. Je passend bij de gelegenheid kleden kan er voor zorgen dat je enerzijds serieuzer genomen wordt en anderzijds zorgt dit er voor dat je je meer op je gemak voelt. Zorg ook dat je de juiste sieraden voor de gelegenheid kiest! Je wilt natuurlijk niet als de dissident uitzien en onnodige aandacht op jezelf trekken. Soms is het beter om in de menigte om te gaan. We hopen dat je wat had aan deze tips om verzorgd voor de dag te komen!

Bekijk ook Ongeluk gehad? Dit moet je weten!