tech

Waarom een VR-bril je leven zal verbeteren!

architect in Den Bosch
Diederik Landers
10 januari 2023

Een van de meest populaire tech gadgets van dit moment is de VR-bril. Al een aantal jaren stijgt het aantal personen dat een VR-bril heeft wereldwijd en in deze blog kom je erachter waarom jij ook een VR-bril moet kopen! Een VR-bril wordt bijvoorbeeld gebruikt door een architect in Den Bosch.

Plezier

Allereerst kan een VR-bril natuurlijk heel goed gebruikt worden voor je eigen plezier. Verreweg de meeste gebruikers van een VR-bril spelen er games mee, bekijken films of wonen live evenementen bij. Ieder jaar komen er weer tientallen, zo niet honderden games uit die in VR gespeeld kunnen worden. De VR-bril neemt je helemaal mee in de beleving van het spel of de film en het gebruik van een VR-bril is dan ook een ervaring die iedereen een keer gehad zou moeten hebben.

Werk

Verder kan een VR-bril ook heel goed voor productieve doeleinden gebruikt worden. Stel je voor: Je wilt nieuwe schoenen bestellen op het internet, maar twijfelt of ze wel bij je passen? Zet je VR-bril op en doe ze aan! Vanuit het comfort van je eigen huis kun je zien of de schoenen bij je passen en of je ze mooi zult vinden. Zo hoef je niet de auto in te stappen om naar de stad te rijden in de hoop dat ze de schoenen ergens zullen hebben, maar zal je gewoon thuis je beslissing kunnen maken.

Ook binnen bepaalde vakgebieden komt een VR-bril heel goed van pas, zoals bijvoorbeeld bij architecten. Stel dat je zoekt naar een architect in Den Bosch. Je gaat met deze architect rond de tafel zitten en je maakt afspraken over hoe alles eruit moet gaan zien. Normaliter zou het dan gebouwd worden en moet je hopen dat het eruit komt te zien zoals je gehoopt had. Met een VR-bril is het echter mogelijk om in je toekomstige huis rond te lopen, voordat het gebouwd is! Zo kun je met je eigen ogen zien of dit inderdaad is wat je in gedachten had en of je architect in Den Bosch nog aanpassingen moeten maken.

Lees ook  De formule 1 van het luchtruim
architect in Den Bosch

Een VR-bril kan ook erg goed gebruikt worden in de zorg. Studenten die nog bezig zijn met hun opleiding kunnen door middel van een VR-bril behandelingen oefenen op virtuele patiënten. Hierbij is het dus niet erg als er een fout wordt gemaakt, omdat het immers geen echt persoon is. Zo leert de student in de praktijk zonder dat er risico’s aan verbonden zitten. Ook kan er via VR data geanalyseerd worden. De techniek is tegenwoordig zo geavanceerd dat er allerlei dingen opgeslagen kunnen worden zoals bijvoorbeeld de nauwkeurigheid of motorische vaardigheden van het zorgpersoneel.

Sociaal

Verder kan een VR-bril van pas komen bij mensen die wellicht iets minder sociaal zijn. Met de komst van brillen zoals de Apple Vission Pro, kunnen we via de online wereld in contact komen met nieuwe mensen met dezelfde interesses. Dit zonder ze direct in het echt te hoeven ontmoeten. Het kan de spanning er vanaf halen voor sommigen en blijkt dus ook een makkelijke manier te zijn om in contact te komen met nieuwe mensen. Ze kunnen hier samen spellen spelen, films kijken of simpelweg contact zoeken.