leisure

De duurste animatie films die gemaakt zijn

animatie film maken
Diederik Landers
15 juni 2022

Een animatiefilm het kost best veel geld om deze te laten maken. Maar er zijn al zoveel animatiefilms gemaakt dat we kijken naar welke animatiefilm kostte het meeste geld om te maken. Want een animatiefilm maken daar komen meer kosten bij kijken dan dat je denkt, denk maar eens aan de uren die je kwijt bent aan het ontwerpen van je

Tangled

Tangled staat bij ons beter bekend als Rapunzel, een film uit 2010 met een budget van $ 260 miljoen dollar. Een budget waar je u tegen zegt, maar dat hebben ze ook nodig gehad. Want bij deze film wist men niet welke verhaallijn ze precies wilde gaan vertellen. Dus wat hebben ze gedaan, ze zijn gewoon vaak opnieuw begonnen. Het nadeel daarvan is dat je vaak heel wat uurloon kwijt bent, wantja het werk is toch al gedaan! Maar als het puntje bij paaltje komt is het wel een super leuke en mooie animatiefilm geworden.

The Lion King

Als we het hebben over The Lion King, moeten erbij zeggen dat het gaat om de meest nieuwe film uit 2019. De film waarbij het toch geanimeerd is, maar het allemaal bijna echt lijkt. Ook voor deze film is er $260 miljoen dollar uitgetrokken. En dat er zoveel geld voor is uitgetrokken is ook wel te zien, zoals net al gezegd werd. Het is geanimeerd, maar het lijkt zo echt. Dus er zitten ook veel uren in! En dat is terug te zien in de kwaliteit van de film. Met een opbrengst van dik 1,6 miljard dollar hebben ze het er ook dubbel en dik eruit gehaald.

Lees ook  Love Hulten R-KAID-R retro console

Toy story 3

Van alle Toy Story film is de derde film uit 2010 de meest dure, met een budget van $200 miljoen dollar. Omgerekend is dat een dikke 190 miljoen euro. Een bedrag waar je heel veel mee kunt bereiken, maar het valt reuze mee. Dit is ook namelijk de eerste film die gebruikt maakt van Dolby Surround 7.1 geluid. Hierdoor krijg je ook thuis een echte bioscoop ervaring als je de film kijkt. Hier is toen ook een groot gedeelte van het budget naar toegegaan.

Finding Dory

De laatste film die we gaan bespreken is Finding Dory uit 2016, een film met een budget van $200 miljoen dollar. Het is de film die het verhaal van Finding Nemo uit 2003 opvolgt. In deze film gaat Dory samen met Marlin, de clownvis en Nemo op zoek naar haar ouders. Het mooie aan deze film is dat de film zich weer afspeelt in de zee en op het platteland.

Zo zie je maar dat het meer kost om een animatiefilm te maken dan dat je denkt. Maar niet alleen animatie films kosten veel om te maken, ook een videogame zoals Horizon Zero Dawn kan veel geld kosten.