leisure

DiRT 4

codemasters
Diederik Landers
27 januari 2017

Realistische en inmiddels legendarische rally game krijgt nieuwe release op 4 juni. 

Toen Colin McRae: Dirt in 2009 uitkwam en een score van gemiddeld 85% kreeg van de gaming community was de potentie van deze serie gelijk duidelijk. Officieel is DiRT 4 overigens losstaand van de Colin McRae serie zelf. Er zijn wel een aantal spin-offs geweest in de tussentijd, maar dat terzijde.

Inmiddels is de 4e versie aangekondigd door Codemasters voor de PS4, Xbox One en dus ook de PC. Zoals je gewend bent van DiRT games krijg je te maken met realistische elementen zoals het rijgedrag van de auto's, invloeden van de omgeving en het weer en dat allemaal met vrijwel fotorealistische textures en modellen. Je kunt met meer dan 50 verschillende auto's, trucks en buggy's rondrijden in Australië, Spanje, Zweden en Wales.

Zowel Arcade handling als Sim handling zijn in het aanwezig.

Rally is natuurlijk nog steeds de main gamemode waar je met ondere andere buggy's en trophy trucks kunt racen. Maar DiRT 4 beschikt deze keer ook over een Joyide mode waarin allerlei quests beschikbaar komen in een soort van free-roam / sandbox mode.

Verder is het mogelijk om eigen parcours en stages te ontwerpen via het nieuwe Your Stage-systeem.

» Geplande release date: 6 juni. 

Dirt 4 voor ps4, xbox one en pc release date Dirt 4 voor ps4, xbox one en pc release date Dirt 4 voor ps4, xbox one en pc release date Dirt 4 voor ps4, xbox one en pc release date Dirt 4 voor ps4, xbox one en pc release date Dirt 4 voor ps4, xbox one en pc release date

Lees ook  Hoe installeer je een geweldig soundsysteem?