home & office

Handige tools tijdens het verbouwen

Tools
Diederik Landers
24 oktober 2022

Verbouwen is altijd een hele karwei. Je moet de logistieke kant regelen, van afvalverwerking tot de manschappen die komen uithelpen. De ene keer moet een badkamer er uit gehaald worden, de andere keer ben je bezig met muren afbreken. Een verbouwing is nou eenmaal nooit hetzelfde. Voor elk scenario zijn ook andere tools nodig. Waar je de ene keer verwarmingen aan het herplaatsen bent ben je de keer daarna laminaat aan het leggen. In deze blog leggen we een paar handige tools bloot die jij móet hebben bij je volgende verbouwing!

Gereedschapskoffer

Voor de algemene verbouwing waar veel kleine taakjes bij zijn is de Gedore gereedschapskoffer precies wat je nodig hebt! Met 49 verschillende onderdelen zit de juiste veelzijdige tool er zo goed als zeker tussen. De koffers van Gedore worden net over de grens in Duitsland gemaakt in een klein dorp genaamd Lüttringhausen. 100 jaar aan smeedvaardigheid komt samen in de gereedschapskoffer van Gedore.

Een steiger

Krakkemikkige ladders en keukentrappen zijn verledentijd wanneer je een steiger in huis hebt. Naast dat het veel stabieler is dan een huis- tuin- en keukenladder en je hebt veel meer beweegruimte. Je hebt een plek om je Gedore gereedschapskoffer neer te zetten op de stijger. Daarnaast kan je hier ook je verf op kwijt als je een hoge of lange muur moet schilderen. Steigers zijn namelijk zowel op lengte als op breedte te kopen. Bezig met een grote verbouwing? Je kan ook een steiger met meerdere platformen halen.

Boormachines

Tegenwoordig is een enkele boormachine niet meer genoeg om meerdere taken in het huis te voltooien. Daarom gaan wij meerdere boormachines benoemen. Als eerste de klopboormachine. De hardste materialen zijn geen uitdaging meer met een klopboormachine. Baksteen en beton maken zó ruim voor de kracht van een klopboormachine. Wanneer je lichter geschut nodig hebt dan is een accuboormachine de betere optie. De accuboormachine is ideaal voor schroeven te plaatsen of te verwijderen, er is zelden een klusser die geen accuboormachine in bezit heeft.

Lees ook  “Hey Google” hoeft binnenkort niet meer!

IJzerzaag

Een ijzerzaag is de ideale tool om te moeten zagen in kuststof of metaal. Het kan voor sommige even duren voordat handigheid gevonden is met deze zaag, maar wanneer dit punt bereikt is wordt de ijzerzaag je beste vriend. Benieuwd hoe je, naast het verbouwen van je huis, ook een tuinhuis maakt? In deze blog leggen wij uit hoe je een luxe en functioneel tuinhuis maakt.

Lees ook: snel en eenvoudig de opbrengst van je zonnepanelen checken.