algemeen

5 tips voor een gezonde levensstijl

gezonde levensstijl tip
Diederik Landers
6 april 2023

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent dat we ons meer bewust worden om een gezonde levensstijl te creëren. Weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Wij geven jou 5 tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

1.      Gezond eten

Met gezond eten bedoelen we niet dat je alleen maar salades, kip en rijst mag eten. Gezond eten houdt in dat je gevarieerd eet op een dag en dat je aan de dagelijkse hoeveelheden komt zoals bijvoorbeeld 2 stuks fruit per dag en 250 gram groenten per dag. Je mag echt nog wel een koekje pakken bij je koffie momentje, want ook dat hoort bij gezond eten. Geniet met mate!

2.      Bewegen

Bij een gezonde levensstijl hoort ook beweging. Als je dagelijks beweegt ga je je fitter voelen en het verlaagt ook de kans op overgewicht. Bewegen kan op allerlei manieren: wandelen, fietsen, hardlopen, naar Sportschool Standdaarbuiten gaan om krachttraining te doen of om aan je conditie te werken.

Vrouw zit op de grond

3.      Beperk alcohol en roken

Alcohol en roken horen niet bij een gezonde levensstijl. Beperk je inname met alcohol en probeer minder tot niet te roken. Je zult tijdens je beweging merken dat je fitter en gezonder wordt als je van beide de inname beperkt of helemaal niet meer gebruikt.

4.      Ontspannen

Voor je lichaam en voor jezelf is het ook belangrijk om te ontspannen. Je laadt je lichaam weer op tijdens een ontspan momentje. Je kunt ontspannen door in een warm bad te liggen en een goed boek te lezen. Je kunt ook lekker op de bank liggen met een goede film of serie.

Lees ook  Op vakantie in eigen land: waarom niet?

5.      Voldoende slaap

Het verschilt per persoon hoeveel slaap je nodig hebt. Het gemiddelde voor een volwassen ligt tussen de 6 en 8 uur slaap. Weet je niet hoeveel slaap jij nodig hebt? Houd je slaap voor een aantal dagen bij hoeveel uur jij hebt geslapen en hoe fit of moe je wakker bent geworden. Zo kun je zelf bepalen hoeveel slaap jij nodig hebt.

Vond je deze blog interessant en wil je meer blogs lezen? Lees dan ook Smart home in 2023: dit moet je hebben en tips voor het starten van een eigen onderneming.