rides

Met de elektrische fiets door het Heuvelland

taxateur gulpen
Diederik Landers
29 augustus 2022

Fietsen in het prachtige heuvelland van Limburg. Je hebt er prachtige fietsroutes. Ga jij voor een simpele, mooie landweg of ga jij fietsen langs de prachtige historische gebouwen die Limburg jou te bieden heeft. Tegenwoordig worden deze routes gefietst met behulp van een elektrische fiets. De reden hiervoor is dat het heuvelland ontzettende hoogteverschillen heeft, dus dan is het wel handig om in het bezit te zijn van een elektrische fiets. Misschien kom jij je droomhuis wel tegen en fiets jij meteen langs een taxateur in Gulpen om jouw huis te taxeren voor de verkoop. In dit artikel gaan we het hebben over de verschillende soorten elektrische fietsen waarmee jij het heuvelland kan trotseren.

De elektrische mamafiets

In het verleden werd deze fiets altijd ‘de mamafiets’ genoemd, maar tegenwoordig wordt die al vaker de familybike genoemd. De fiets is uiterst geschikt om je kinderen naar school te brengen. De fiets heeft niet alleen een bredere, maar ook een lagere instap. Er is al extra ruimte zodat er eenvoudig een voorzitje op gezet kan worden. Vaak heeft deze fiets ook een verlengde achterdrager zodat je ook nog eens meer bagage mee kan nemen. Daarnaast kun je er ook nog eens een buggy of ophangsysteem mee vervoeren.

Speedbike of speed pedelec

Deze fiets is een beetje het buitenbeentje onder alle elektrische fietsen. In tegenstelling tot de andere elektrische modellen is deze niet begrensd op een snelheid van 25 km/u, maar haal je bijvoorbeeld met de speed pedelec wel snelheden tot 45 km/u. De fiets is ontzettend stabiel en is gebouwd om hoge snelheden mee te rijden. Er is wel een helmplicht bij deze fietsen, maar dit is dan ook wel logisch met deze snelheden. Daarnaast hebben deze fietsen een kenteken, dus het is dan ook verplicht om de fiets te verzekeren. Tenslotte heb je een bromfiets rijbewijs nodig.

Lees ook  Starwood Motors Jeep Wrangler Nighthawk

Elektrische mountainbike

Deze fietsen beginnen steeds populairder te worden, maar toch zal deze fiets nooit massa verkocht worden. Mensen die gaan mountainbiken willen namelijk een uitdaging en met de elektrische variant zal deze uitdaging weggenomen worden. Echter is dit wel een uitkomst voor mensen die fysiek beperkt zijn en toch deze ervaring willen hebben. De fiets is voorzien van een sterke middenmoter en met veel koppel. Dit zorgt ervoor dat deze fiets snel kan accelereren. De remmen zijn van goede kwaliteit, dit is dan ook wel nodig. Er wordt niet aangeraden om te fietsen zonder een helm, maar dit is ook zo bij een traditionele mountainbike. Op het moment dat jij naar het bergachtige buitenland gaat, is de kans groot dat je er al een elektrische mountainbike kan huren. Probeer het een keer. In de bergen is het echt een verademing.

Elektrische kinderfiets

Deze fiets wordt over het algemeen nog niet zoveel gebruikt. Deze e-bike is alleen maar interessant als je er langere afstanden mee af gaat leggen. En vaak doet een kind dat op jonge leeftijd nog niet. Omdat de vraag naar elektrische kinderfietsen zo ontzettend laag ligt, zijn ze ontzettend duur. Maar voor kinderen met een beperking is dit wel echt een uitkomst.

Vond je dit een interessante blog? Lees dan ook hoe duur is een silent disco?