gear

Fend: de opvouwbare helm!

Fend helm
Diederik Landers
21 juli 2022

Helmen zijn een belangrijke tool die levensreddend kan zijn! Ze nemen alleen zoveel ruimte in. Is dat even balen zeg! Je wil het ding wel op doen, maar meenemen is zo lastig. Daar heeft Fend iets op bedacht! De opvouwbare helm is een feit!

Het is een compacte all-in oplossing voor fietsers! Niet alleen is de feature super handig, er zit ook nog een licht in, in de voor en-achterkant. Je kunt dus je helm meenemen in een tas! Is dat niet superhandig?

Alle features op een rijtje!

Dit zijn alle features van de helm op een rijtje!

De helm is op te vouwen

Ja dat hoor je goed, je kunt de helm aan allebei de kanten inklappen en uitklappen. Hiermee is de helm makkelijker te vervoeren.

De lampjes op de helm zijn zichtbaar van alle kanten!

De vóór en achterkant van de helm zijn voorzien van lichten, vóór een blauwe Ledstrip en achter een rode lichtstrip. Hiermee voldoe je direct aan de verplichting om licht op je fiets te dragen.

De lampjes buigen met de helm mee, waardoor je écht van alle kanten zichtbaar bent.

De helm heeft een ingebouwde accu

De helm is op te laden met een USB-C kabel! Als je zonnepanelen hebt, ben je dus ook nog verlicht op zonne-energie. Leuk als je in Amsterdam een fietstochtje gaat doen. Je kunt je helm opladen met zonnepanelen in Amsterdam!

De accu gaat 20 uur mee!

De ingebouwde accu heeft een batterijduur van 20 uur. Je kunt dus wel even vooruit met je fietshelm. Elke oplaadbeurt die je het ding geeft, staan garant voor 20 uur door het donker fietsen!

Het is gemaakt voor fietsers, skaters, snowboarders en elektrische stepjes!

Het Fend team heeft jarenlang gewerkt aan een helm die handig én veilig in gebruik is! Ze hebben de ISO-certificeringen binnen gehaald die ervoor nodig zijn om de helm in Amerika, Azië en Europa op de markt te brengen! Hopelijk Zien we ze snel terug op de Nederlandse markt! Het ding is écht fantastisch handig.

Kickstarter

Het product is gefinancierd via het platform “Kickstarter”. Eerder brachten ze al een vroegere versie van de helm uit en dat werd een groot succes. Na evaluatie en klantfeedback, is het Fend team aan de slag gegaan en heeft het designteam en alle tech features een flinke upgrade gekregen! Ook dit keer werd het kickstarterproject een groot succes!

Lees ook  Hoe voorkom je blessures?