rides

De leukste elektrische leasebakken van dit moment

elektrische leasebakken
Diederik Landers
10 april 2024

Vrijwel iedereen heeft wel eens nagedacht over het leasen van een leuke wagen. Maar wat nou als je gelimiteerd bent tot alleen maar elektrische leasebakken? Welke zijn dan het leukst om te leasen? In dit artikel gaan we het hebben over precies dat en meer.

Om te kunnen begrijpen welke elektrische leaseauto’s het leukste zijn, moet we wel weten wat ze betekenen. Een elektrische leasebak verwijst naar een elektrische auto die wordt geleased. Dit biedt de flexibiliteit om te genieten van de nieuwste modellen, zonder de financiële lasten ervan te dragen. Dat wilt zeggen dat er vaak een prijs per maand wordt afgesproken waar alles al in zit, behalve de stroomkosten. Dus ook de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud vallen hier meestal onder. Vaak kun je de auto na het leasecontract ook nog afkopen en houden, mocht dat zijn wat je wilt. Die prijs is dan weer voorafgaand het contract besproken.

Top elektrische leasebakken van dit moment

De markt voor het elektrische auto zakelijk leasen groeit snel met diverse opties die aan uiteenlopende behoeften voldoen. Hieronder staan enkele van de topmodellen die momenteel de aandacht goed weten te trekken:

1. Tesla Model 3

Iedereen kent deze auto onderhand wel. De Tesla Model 3 staat bekend om zijn indrukwekkende acceleratie en dynamische rijgedrag. Daarbij heeft hij ook één van de langste actieradiussen in zijn klasse. Het ligt er natuurlijk wel aan of je long-range variant kunt krijgen of niet. Er verschillen zo wel meer elementen tussen de long-range en de normale variant. Zo heeft de long-range variant ook een aantal extra speakers, waaronder een extra subwoofer. Een ander voordeel van deze bak is dat hij dankzij het uitgebreide supercharger netwerk van Tesla snel op kan laden.

De accu laadt van 10% tot 80% op in slechts 30 minuten. Zo heeft het basismodel een leuke 283 paardjes en doet hij de 0-100 km/h in slechts 6 seconden. Is dat te sloom voor je? Dan moet je de long range versie halen met maar liefst 498 pk. Die doet de 0-100 km/h namelijk in een bescheiden 4,4 seconden.

Tesla Model 3 Performance
Ben je écht gek en vindt je zelfs dit nog steeds te sloom? Dan blijft er maar een enkele variant over van de Model 3. Die variant is nog niet officieel uit, maar zit er wel aan te komen. Dit wordt namelijk de Tesla Model 3 Performance. Deze zal een vermogen van rond de 600 pk krijgen en ongeveer een 0-100 km/h doen in slechts 3,3 seconden. Dit zijn leuke gimmics, maar of je er ook de hele tijd van gebruik gaat maken, moet je je afvragen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook functies die je auto heeft waar je het waarschijnlijk niet eens van weet.

Lees ook  Met de elektrische fiets door het Heuvelland

2. Polestar 2

Naast de Tesla kun je ook gaan voor een Polestar 2, als je een redelijk sportieve en veilige elektrische leasebak interessant vindt. De eigenaar van deze wagen is Volvo. Die namen Polestar over in 2015. De Polestar 2 begint in de basisvariant met een enkele elektromotor die 295pk vrijgeeft. Deze versie heeft 490 Nm aan koppel en gaat 205 km/h. De actieradius van het instapmodel is op papier 546 km.

De long range dual motor optie heeft daarentegen 740 Nm aan koppel met 455 pk. Hiermee kan deze dikke bak een topsnelheid van 205 km/h behalen. Deze versie heeft een actieradius van 593 kilometer.

elektrische leasebakken audi

3. Audi SQ8 e-tron

Voor degenen die houden van een snelle SUV bestaat de Audi SQ8 e-tron. Dit is een olifant qua dikheid, maar ziet er tegelijkertijd wel heel verfijnd en elegant uit. Deze wagen heeft een maximaal vermogen van maar liefst 503 pk en een nek brekende 973 Nm aan koppel. Je kunt er 458 kilometer mee rijden voordat de accu leeg is. Deze grote SUV gaat vanuit stilstand tot de 100 km/h in 4,5 secondjes. De topsnelheid is natuurlijk niet hetzelfde als die van een Mansory Bentley Bentayga, maar het is alsnog rap genoeg voor alledaags verkeer.

Nu dat je deze leuke elektrische leasebakken kent, kun je hopelijk een betere keuze maken met betrekking tot je leaseauto. Vergeet natuurlijk niet verder te kijken dan je neus lang is en doe wat verder onderzoek. Vergelijk winteractieradius met zomeractieradius en werkelijke radius etc. Er komt vaak meer bij kijken dan het aantal pk’tjes en 0-100 tijden. Dus, geniet van de rit en laat een van deze lease auto's je brengen waar jij moet zijn!