algemeen

3 Functies waarvan je niet wist dat je auto ze had

Chiptunen BMW

Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer functies de gemiddelde auto heeft. De moderne auto’s worden tegenwoordig uitgerust met steeds meer technische snufjes, maar lang niet iedereen weet van het bestaan van deze technologie af. Voor veel van deze functies hoef je niet eens te beginnen aan het chiptunen van je BMW, ze zitten al vaak standaard in je auto! Iedereen is wel bekend met de standaard technologie zoals airconditioning en cruise control, maar in deze blog bespreken we de functies waarvan je niet wist dat je auto ze had!

Vertraagde uitschakeling van verlichting

Een functie waarvan veel mensen niet bewust zijn dat ze het hebben, is de vertraagde uitschakeling van de verlichting van hun voertuig. Wanneer je in de avond je auto uitstapt, zal je erg blij zijn met deze functie. Je lichten schakelen zich namelijk niet direct uit wanneer je de auto uit zet, maar blijven nog een korte periode aanstaan. Hierna schakelen ze zich vanzelf uit zodat je geen onnodige energie verliest. Dit zorgt er echter wel voor dat je niet in het donker je auto uit hoeft te stappen en dat je je nooit druk hoeft te maken over of je je lichten wel hebt uitgezet.

Rijbaanassistentie

Niet iedere auto heeft dit, maar veel modernere voertuigen hebben deze functie tegenwoordig wel. Rijbaanassistentie draagt bij aan de veiligheid van je auto door middel van het licht corrigeren van onoplettende autobestuurders. Wanneer je op de snelweg aan het rijden bent en je ineens wel érg dicht bij de lijnen rijdt, zal de rijbaanassistentie ervoor zorgen dat je weer richting het midden van je rijbaan gestuurd wordt. Dit kan door middel van een zeer kleine stuurcorrectie, of door het geven van visuele en/of audio signalen aan de bestuurder. Sommige auto’s met rijbaanassistentie maken gebruik van een trillend stuur om de aandacht van de bestuurder te wekken. Dit systeem maakt gebruik van sensors en camera’s om de positie op de weg te bepalen en kan zo de bestuurder helpen om de auto op de correcte positie te houden. Dit soort technische snufjes komen niet kijken bij bijvoorbeeld het chiptunen van je BMW, maar zitten al standaard bij je auto inbegrepen.

Lees ook  Feestelijke make-up looks voor elk seizoen
Chiptunen BMW

Regensensor

Een technologische verbetering die ondertussen al jaren bestaat maar niet te missen valt in je auto, is de regensensor. Zonder de regensensor zou iedereen handmatig zijn of haar ruitenwissers moeten bedienen en dat is natuurlijk lang niet ideaal. De regensensor zorgt er namelijk voor dat je ruitenwissers automatisch op en neer bewegen wanneer er regen op de voorruit valt. Zo kun je ten allen tijden fatsoenlijk zien en hoef je niet bezig te zijn met het bewegen van je ruitenwissers. Het helpt ook mee aan het niet overprikkeld raken tijdens het rijden, omdat het immers een extra onderdeel is waar je geen rekening mee hoeft te houden.

Wat leuk dat je onze blog gelezen hebt? Meer van onze blogs bekijken? Lees dan ook: gaan muizen vanzelf weer weg?