home & office

Hoe houd je het kantoor schoon?

kantoor
wwadmin
2 juli 2024

Op kantoor zijn verschillende medewerkers elke dag aanwezig. Ze doen er werken, eten, vergaderen en gebruik maken van sanitaire voorzieningen. Het is daarom van groot belang dat het kantoor regelmatig wordt schoongemaakt, om het verspreiden van bacteriën tegen te gaan. Hoe houd je het kantoor schoon? In dit artikel vindt u tips voor het schoonmaken van het kantoor.

kantoor

Maak de toetsenborden goed schoon

Uit onderzoek is gebleken dat er meer bacteriën op toetsenborden zitten dan op het toilet in hetzelfde kantoor. Dit komt doordat mensen overal met hun handen aan zitten en daarna weer het toetsenbord gaan gebruiken. Het toetsenbord is dus een bron van bacteriën. Zorg dus echt dat je minimaal één keer per week het toetsenbord schoonmaakt. Vergeet daarbij ook niet de muis en het beeldscherm. Hiervoor kun je op elke werkplek desinfectiedoekjes neerzetten en aan de medewerkers vragen of zij Na het werk het toetsenbord willen reinigen.

Reinig alle oppervlakken

Op kantoor zijn er ontzettend veel oppervlakken waar medewerkers met hun handen aanzitten. Je kunt hierbij onder andere denken aan het bureau, lichtknopen, het koffiezetapparaat en het toilet. Zorg dat je werkt met een inventarisatielijst, zodat je zeker weet dat alles grondig gereinigd wordt. Je zou het schoonmaken van de oppervlakken door eigen medewerkers kunnen laten doen of een schoonmaakdienst inschakelen. Zeker als je een huisdier op kantoor hebt, is het belangrijk dat het extra wordt schoongemaakt.

kantoor

Tips voor afval scheiden op kantoor

Er zijn een paar handige tips voor het scheiden van afval op kantoor:

  1. Verwijder losse prullenbakken naast het bureau en plaats een centrale prullenbak waarin afval gescheiden kan worden
  2. Kies voor duurzame producten met een langere levensduur. Kies bijvoorbeeld voor een glazen koffiebeker in plaats van een wegwerpkoffiebeker.
  3. Kies voor een handdroger bij het toilet in plaats van papieren doekjes.
  4. Leeg de afvalbakken en containers regelmatig. Niets is zo frustrerend als een volle afvalbak. Op deze manier voorkom je dat medewerkers hun afval in de verkeerde bak gooien. Ben je op zoek naar een kleine container? Dan is een 6ft container een oplossing
Lees ook  Hoe richt je een kantoor in?

Gebruik een vaste plek voor uw medewerkers om te eten

Zorg er voor dat medewerkers een vaste plek hebben om te eten. Laat ze niet eten op het bureau. Etensresten kunnen bijvoorbeeld tussen het toetsenbord komen en maken elke werkplek vuil. Ook kunnen de handen van de medewerkers vettig zijn door het eten van bijvoorbeeld een broodje. Als je een vaste plek aanwijst waar je medewerkers kunnen eten, is het ook makkelijker om aan het einde van deze dag de plek op te ruimen. Een opgeruimde omgeving verhoogt de productiviteit van werknemers.

Maak de toiletten schoon

Natuurlijk is het reinigen van de toiletten ook heel erg belangrijk. Medewerkers maken hier dagelijks gebruik van en daarom is het van zeer groot belang dat de toiletten ook dagelijks gereinigd worden. Ook kun je hier om de zoveel tijd een medewerker voor aanstellen, maar dit is nu niet echt een klus waar mensen om staan te popelen. Hier kun je dus het beste een schoonmaker voor inhuren.