gear

Garmin “Enduru” beste smartwatch voor duursporters

Hardloper

Garmin doet zijn toedreden in meerdere Europese landen en klimt snel naar de top van de smartwatch markt. Garmin profileert zichzelf als de beste smartwatch voor actieve gebruikers en veel van de toepassingen zijn dan ook gericht op actieve fanatieke mensen. Zo zit er een GPS systeem in en staat Garmin bekend om zijn lange batterijduur.

Eerste smartwatch op zonne-energie

De Garmin Enduru is nou eenmaal gemaakt met duursporters in het achterhoofd. En ja, wat doen duursporters graag? Die zijn graag lang op weg. Om er zeker van te zijn dat dit horloge voldoet aan de wensen van zijn eindgebruiker heeft Garmin een zogeheten Power Glass-lens die via zonne-energie wordt opgeladen. Daardoor kun je het horloge wekenlang gebruiken zonder hem in een oplader hoeft te steken.

Training assistent om je pols

Als duursporter hecht je waarde aan je herstel, je slaap en je trainingsregime. Het nieuwe Garmin Enduru horloge is speciaal ontworpen met tools die je daarbij assisteren.

Dingen als het meten van een VO2 run is tot nu toe voor veel sporthorloges een groot obstakel geweest. Er zijn precies op die vlakken enorme verbeteringen in het extraheren van data. Specifiekere data betekent betere trainingskwaliteit.

ClimPro Trail verbeteringen

Deze functie laat jou data zien om beter in te kunnen schatten hoe zwaar een route is. Het laat afstand, hoogtemeters, hellingsgraden, etc zien, zodat jij als eindgebruiker beter vooraf kunt inschatten wat je te wachten staat.

Meer data, betere prestaties

De Garmin Enduru heeft ook tools voor als je mee doet aan een hardloopwedstrijd, een duurloop of een marathon. Je kunt je rusttimer gebruiken om te zien wanneer en hoe lang je rustiger aan gedaan hebt onder een terraskoeler in plaats van gelopen. Gelukkig meet hij niet hoeveel pilsjes je hebt gedronken, maar zeker wel hoelang jij onder de terras koeling hebt gezeten.

Lees ook  Motiv Ring activity & sleep tracker

De Garmin is een stijlvolle en handige gadget voor laagafstand sporters. Kijk hier als je meer wil weten over survivaltools.