leisure

Horizon Zero Dawn

Spendr.nl featured - Horizon Zero Dawn
Diederik Landers
30 januari 2017

Open world action RPG met Game of the Year award ingrediënten.

Horizon Zero Dawn is het laatste project waar het Amsterdamse Guerilla games, bekend van onder andere Killzone (2004 alweer), op dit moment furore mee maakt. Horizon Zero Dawn werd tijdens de E3 beurs in 2015 onthuld en heeft sindsdien een trouwe groep fans opgebouwd. En dat is natuurlijk niet zomaar.

Horizon Zero Dawn is een open world action RPG waarin je het karakter Aloy speelt. Zij is een hunter die verbannen is te communiceren met de Nora-stam en samen met haar pleegvader Rost moeten zij zien te overleven in een post-apocalyptische wereld. Restanten van menselijke invloeden en een vergevorderde beschaving zijn duidelijk aanwezig in de spelwereld, maar in het huidige tijdperk zijn machines de baas. Deze machines spelen ook een belangrijke rol in het ontdekken van de verhaallijn. Wat het doel is van deze mysterieuze dieren en waarom zij bestaan is allemaal nog onbekend.

Het is nog gissen naar de grootte van de spelwereld. Wel is bekend dat je naarmate je meer van de verhaallijn ontdekt, meer delen van de wereld vrijspeelt. De speldwereld is uniek en ziet er prachtig uit op PS4 Pro hardware. Er is een main quest line alsook talloze side quests die je naar eigen zin kunt uitvoeren. Er is dus een grote mate van vrijheid in Horizon Zero Dawn waardoor je automatisch zin krijgt om de kleurrijke wereld te gaan verkennen. Onderweg kun je bepaalde machines overnemen (soort van hacken) waardoor ze niet meer vijandig zijn en je deze dieren kunt 'tamen' om zo sneller door de spelwereld heen te kunnen reizen. Verder zijn er ook nog spelelementen zoals crafting en talent trees aanwezig waarmee je item upgrades kunt smeden of kopen met andere NPC's in de wereld.

Lees ook  Toys Asia Life-size Iron Man suit

Update 25/02/2017: Horizon Zero Dawn krijgt gemiddeld een review score van 9+. 

» Lees ook: de review Horizon Zero Dawn op Tweakers.net

» Horizon Zero Dawn is te koop bij bol.com voor de reguliere prijs van €59,-

Horizon Zero DawnHorizon Zero Dawn Horizon Zero Dawn Horizon Zero Dawn Horizon Zero Dawn