tech

De nieuwste smartphone, een must-have essential

sms versturen
Diederik Landers
6 september 2022

Voor sommige niet zo belangrijk, voor anderen wel: de nieuwste smartphone hebben. Maar waarom dan wel of niet de nieuwste telefoon hebben zodra hij uitkomt? Eigenlijk is het best simpel, want waarom zou je de allernieuwste technologische ontwikkelingen niet in je hand willen hebben?

De nieuwste ontwikkelingen

De eerste reden dat je de nieuwste telefoon moet hebben zodra deze uitkomt is natuurlijk dat je het nieuwste van het nieuwste hebt. Alle ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden sinds het laatste model zitten bij jou er wel bij. Snellere werking van het systeem, betere camera en scherper beeld zijn allemaal dingen die met iedere telefoon beter worden. Waarom zou je dat allemaal niet willen hebben?

De duurste telefoon

Voor sommige mensen kan dit ook een reden zijn om steeds de nieuwste smartphone te kopen. Zij willen namelijk altijd de duurste telefoon van het moment hebben. Meestal kopen deze mensen iedere keer als een duurdere telefoon uitkomt, het duurste beschikbare model. Zo kunnen zij het langst pronken met hun nieuwe aanwinst.

De nieuwste apps

Een sms versturen kan je met iedere telefoon, maar sommige apps kunnen niet gedownload worden. Er zijn apps die gekoppeld staan met een nieuw systeemvereisten. Hierdoor is het niet mogelijk om deze te downloaden als je de telefoon niet kan updaten naar het nieuwste systeem. Het is wel belangrijk als je up to date wilt blijven dat je alles apps kan downloaden die je maar wilt. Telefoonfabrikanten zetten ook een stop op systeemupdates die een bepaald model kan doen. Zo worden mensen gedwongen om een nieuwe te halen als ze apps willen downloaden of updaten.

Lees ook  Infrarood panelen: wat is het en wat kun je er mee?

Abonnement

Veel mensen hebben een telefoon gepaard met een abonnement. Meestal is zo’n contract voor 1 of 2 jaar. Dit betekent dat na deze periode mensen hun abonnement kunnen verlengen en een nieuwe telefoon uit mogen kiezen. Dit is voor veel mensen aantrekkelijk omdat de kosten per maand relatief laag blijven. Het is namelijk een stuk gemakkelijker te betalen dan een nieuwe telefoon in één keer, aangezien deze meestal boven de 1.000 euro kosten. Dus als de optie voor een nieuwe telefoon met abonnement er is, waarom niet toch?

Er zijn ook mensen die kijken naar een smartphone op dezelfde manier als hoe ze kijken naar de leukste elektrische leasebakken. Het is technologie en het blijft leuk. Maar let wel op dat je de rode draad in het leven niet kwijtraakt aan deze gadgets.