style

Budgetvriendelijke bruidsmode: Tips om te besparen op je droomjurk

Budgetvriendelijke bruidsmode: Tips om te besparen op je droomjurk
Diederik Landers
9 april 2024

Een trouwjurk is één van de duurste kledingstukken die je ooit zult kopen. Het is door slimme tips wel mogelijk om er veel geld op te besparen en toch een prachtige trouwlook te hebben op jouw grote dag. In deze blog geven we je waardevolle tips die jou helpen om te besparen op jouw droomjurk.

Avondjurk

Als je op zoek bent naar een prachtige jurk met een leuk kleurtje voor je grote dag, hoef je niet per se alleen naar de traditionele trouwjurkencollecties te kijken. Je kunt ook kijken voor een lange, elegante avondjurk. Avondjurken zijn een goede optie die net zo mooi zijn, maar dan zonder het hoge prijskaartje. Het is een slimme manier om te besparen op jouw trouwjurk.

Tweedehands

Er zijn gespecialiseerde winkels die tweedehands jurken aanbieden, maar ook veel bruiden bieden hun trouwjurk aan op een platform voor tweedehandskleding. Er zijn veel mogelijkheden om trouwjurken in een goede staat te bewaren, waardoor ze hun tijdloze charme en stijl behouden. Het is een fantastische optie om kosten te besparen en toch in een prachtige look te trouwen. Op deze manier draag je op jouw speciale dag niet alleen een prachtige jurk, maar door kleding een nieuw leven te geven draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Less is more

Eenvoud siert en een minimalistisch design wordt steeds populairder. Steeds meer bruidjes trouwen in een minimalistische jurk. Door de ontwerper te vragen of een stof anders kan, of door bepaalde onderdelen van de jurk weg te laten zoals steentjes, kant of een printje, kun je al veel besparen op je trouwjurk. Sieraden zijn perfect voor elke gelegenheid. Met de juiste sieraden voeg je een persoonlijke touch toe aan je look en maak je het geheel helemaal af. l

Lees ook  Duke Cannon Supply co. Brick of soap

Als je wilt trouwen met een minimalistisch thema is een trouwpak in een neutrale kleur een goede optie voor de bruidegom. De locatie, decoratie, het bruidsboeket en de taart zijn ook elementen die je zo minimalistisch mogelijk kunt maken.

Huren

Een trouwjurk draag je maar één keer. Daarom is het een slimme en voordelige keuze om een trouwjurk te huren. Het huren van een trouwjurk kan tot wel 70% goedkoper zijn dan de aanschafprijs van een nieuwe trouwjurk. Bovendien biedt het huren van een trouwjurk een veel ruimere keuze, waardoor je zelf de meest exclusievere jurken kunt dragen tegen een veel lagere prijs. Een bijkomend voordeel is dat je na de bruiloft de jurk niet hoeft te reinigen: dat wordt allemaal voor je geregeld.

Vorig seizoen

Jurken die niet bij de nieuwe collectie behoren, worden vaak in de outlet verkocht tegen een voordelige prijs. Kijk voor jouw budgetvriendelijke jurk dus bij de collectie van het vorige seizoen. Je kunt ongeveer 70% op de originele aankoopprijs besparen, terwijl de jurken gloednieuw zijn.

Hopelijk hebben deze tips je geholpen om te zien dat het mogelijk is om prachtig te stralen op je trouwjurk én tegelijkertijd kosten te besparen. Veel succes met het vinden van jouw perfecte trouwjurk en geniet van elk moment van de voorbereiding voor je huwelijk!