algemeen

Speelgoed tips voor 1-jarigen

speelgoed loopwagen
Diederik Landers
20 november 2022

Het is soms lastig je in de wereld van een 1-jarige in te leven. Als je dan vervolgens een cadeautje wil kopen voor een beginnende dreumes, dan kan het lastig zijn om het juiste cadeau te halen. Blokken stapelen wil wellicht wel, maar fietsen is nog een brug te ver. Soms kun je bij de aankoop van een cadeau twijfelen aan wat de dreumes nu wel of niet kan en wat dan wel op niet passend speelgoed is. Daarom hier wat handige cadeau tips!

Vraag het de ouder/verzorger

Natuurlijk zijn er richtlijnen over wat een dreumes van net 1 jaar oud nu wel of niet 'hoort' te kunnen. Alleen zijn er genoeg dingen waar een kind van kan afwijken. Het is dus slim om ook aan de ouder dan wel verzorger te vragen of een cadeau wel of niet passend is voor het kind.

speelgoed loopwagen

Waar speelt een 1-jarige mee?

Een baby van 1, oftewel een dreumes in de startblokken, speelt vaak met blokken, speelt rollenspelletjes en kan spelen met bijvoorbeeld een vormenstoof. Vergeet ook niet dat zo'n klein hummeltje vaak niet zo gericht is op dure speeltjes. Cadeaupapier is soms nog interessanter dan wat erin zit.

Een 1-jarige houdt ook van geluid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een armband met een belletje. Dit kan al heel veel vertier geven. Het mooie aan de leeftijd is dat voor een 1-jarige bijna alles nog nieuw is.

Lees ook  Op vakantie in eigen land: waarom niet?

Wat kan een 1-jarige?

Een kind van 1 jaar oud kan brabbelen, soms al praten en misschien ook net lopen. Soms ook nog net niet. Wil je een bijzonder mooi cadeau geven? Dan is een speelgoed loopwagen, wat dat betreft in bijna alle gevallen een schot in de roos.

Geef je wat aan een 1-jarige

Een 1-jarige is vaak vooral ingesteld op ontdekken en leren. Daar is eigenlijk helemaal geen moeilijk of duur cadeau voor nodig. Hoewel sommige cadeaus natuurlijk wel de ontwikkeling van een kind prachtig kunnen stimuleren.

Alleen, even een klein balletje om op te gooien, misschien is het ook wel leuk om de baby geen cadeautje of een klein cadeautje te geven. Dan kun je de ouder/verzorger misschien wel blij maken met een leuk cadeau. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 'oppasbon'?