algemeen

Natuurlijke oplossingen voor ongediertebestrijding in en rondom het huis

ongedierte bestrijden
Diederik Landers
10 juni 2024

Er zijn genoeg mensen die last hebben van ongedierte in en rondom het huis. Het ongedierte gaat zich nestelen op alle plaatsen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Voor het bestrijden van ongedierte kan je natuurlijk spullen halen in de supermarkt of een professional inschakelen, maar er zijn ook natuurlijke oplossingen die effectief kunnen zijn bij het afweren van deze indringers. Op deze manier hoef je geen agressieve chemicaliën te gebruiken. Wij gaan voor jou enkele natuurlijk vriendelijke methodes op een rijtje zetten.

Kruiden en verschillende oliën

Er zijn enkele kruiden soorten zoals pepermunt, lavendel, citroenmelisse, rozemarijn en tijm die je kan gebruiken om ongedierte te bestrijden. Deze kruiden hebben een sterke geur waar mieren, karkkerlakken en spinnen een hekel aan hebben. Door middel van deze kruiden kunnen onder andere de Messor Barbarus verdreven worden uit te tuin. Meer over de Messor Barbarus weten? Lees meer over de Messor Barbarus. Naast het directe gebruik van kruiden kan je er ook voor kiezen om het als een olie te verspreiden. Door middel van de olie te verspreiden met een plantenspuit kan je een groter gebied bestrijden.

Azijn

Azijn is een ander veelzijdig natuurlijk middel dat kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Door middel van azijn en water te mensen kan je oppervlakten schoonmaken waar mieren, kakkerkladden of fruitvliegjes zijn gezien. Azijn staat erom bekend dat het een sterke geur geeft, daarom is dit ook een reden dat het ongedierte wegblijft daarna. Als je dit in de tuin wilt gaan doen is het verstandig om eerst met een hogedrukreiniger aan de slag te gaan in de tuin. Zo kan je de tuin al grotendeels schoon krijgen, maar heb je de azijn voor het ongedierte.

Lees ook  Investeren in crypto: do's en don'ts

Muggen bestrijden door middel van kattenkruid

Kattenkruid, of te wel Nepeta cataria, staat erom bekend dat het katten aantrekt. Naast het effect op katten heeft dit kruid ook effect op muggen. Muggen hebben een grote afkeer tegen kattenkruid en zullen daardoor ook wegblijven als je dit door de tuin gooit.

Je huis schoonhouden

Een van de beste manieren om ongedierte buiten de deur te houden is om ervoor te zorgen dat het huis netjes is. Als je huis netjes is opgeruimd en er geen voedselresten rondslingeren zal de kans kleiner zijn dat er ongedierte rondloopt. Als er namelijk voedselresten rondslingeren bestaat er een grotere kans op het ontstaan van een ongedierte probleem.

Het gebruiken van natuurlijke oplossingen voor ongediertebestrijding is niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijker in veel situaties. In veel gevallen is het mogelijk om van al het ongedierte af te zijn, maar dat het geen invloed heeft op jezelf en de mensen eromheen. Door middel van deze tips kan jij genieten van een ongediertevrij huis, maar hoef je geen schadelijke chemicaliën te gebruiken.