algemeen

Ken jij deze slimme tips om tijd te besparen?

tijd besparen
Diederik Landers
21 april 2022

Bijna iedereen heeft wel eens zo'n fase van 'druk, druk, druk, ...'. Alleen soms is het al een hele tijd 'druk, druk, druk' en het lijkt ook nog niet minder druk te worden. Grote kans ook dat je eigenlijk helemaal niet tevreden bent met wat je uit handen krijgt. Veel mensen krijgen bij een aanhoudende te hoge werkdruk namelijk ook last van vermoeidheidsklachten en werken wel lang, maar zijn niet meer zo productief. Herken jij hier wel wat in? Check dan hier wat tips om snel wat druk van de ketel te halen.

Neem elke dag minimaal een uur voor jezelf

Ga wandelen of doe iets anders, waar je behoefte aan hebt. Als je geen tijd meer neemt voor beweging een goede maaltijd of iets wat jou geestelijk rust geeft, dan weet je zeker dat er werk aan de winkel is. Normaalgesproken, moet je daar namelijk zelfs tijd voor hebben als je het druk hebt. Tijd voor jezelf is geen luxe, het is noodzaak. Noodzaak om jouw batterij op peil te houden. Plan het dus in, in jouw agenda.

Besteed dingen uit: sneaker cleaner laten door gebruiken door een ander.

Het lijkt zo normaal om alles zelf te doen, maar als je structureel meer werk hebt...? Dan is uitbesteden één van de beste dingen die je kunt doen. Het kan zelfs om eenvoudig dingen gaan zoals het schoonmaken van sneakers. Het punt is gewoon: als je sneaker cleaner gebruiken niet leuk vindt, waarom zou je het dan nog doen? Je hebt wel wat beter te doen dan een sneakers schoonmaken. Laat dit iemand anders doen. Je hoeft alleen nog maar die sneaker cleaner te bestellen en dan laat je iemand anders jouw sneaker cleaner gebruiken.

Lees ook  Speelgoed tips voor 1-jarigen

Het lijstje van keuzes maken

Soms overzie je niet meer wat je moet doen en wanneer. Ben je op dit punt belandt? Dan schep je weer helderheid door jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Welke taken liggen er?
  • Moet het gebeuren?
  • Moet ik het doen?
  • Wanneer moet het gedaan zijn?

Dit werkt niet voor mij?

Als deze aanpak niet werk, dan is het mogelijk tijd om hulp te vragen aan een expert. Tenminste: als je voelt dat je het te druk hebt en geen uitweg meer ziet. Misschien is een business coach, een huisarts of een psycholoog wel de reddende engel die jou weer helpt jezelf te helpen.

Ben je benieuwd hoe je tijd kan besparen als startende ondernemer met de administratie? Lees dan deze blog!