algemeen

Je badkamer inrichten: vier tips

hout in de badkamer
Diederik Landers
17 december 2022

Je bent net verhuisd of misschien ga je de badkamer in je huidige woning wel aanpakken. Hoe dan ook: je wil een nieuwe badkamer. Het is goed om voordat je de badkamer gaat verbouwen eens te kijken wat er allemaal mogelijk is. Er zijn namelijk een tal van mogelijkheden, het is maar net wat je wil en wat er bij je past. Het is belangrijk dat je goed weet wat je wil, want een nieuwe badkamer koop je niet iedere dag. De badkamer is bovendien een belangrijke plek in het huis dus hou hier ook rekening mee. Hoe start je met het bouwen en inrichten van je nieuwe badkamer?

Stijl

Als eerste tip is het goed om de stijl te bepalen voordat je naar badkamermeubels gaat kijken. De stijl moet bij jou en de rest van je huis passen dus ga gerust al eens kijken in winkels, bladen en online. Doe op die manier genoeg inspiratie op. Er zijn enorm veel stijlen, dus neem de tijd om dit op je gemak allemaal uit te zoeken. Begin eens met een moodboard. Die kun je old skool op papier maken, maar ook online op bijvoorbeeld Pinterest. Vaak wordt de stijl die je mooi vindt dan al heel duidelijk, ook al dacht je dat je niet echt een stijl voor ogen had. Ga bijvoorbeeld voor een stijl met hout in de badkamer of voor een meer industriële stijl.

hout in de badkamer

Kleur

Voor de inrichting van je badkamer is het ook goed om na te denken over kleur. Vaak is je badkamer niet de grootste ruimte, dus kijk wel uit met neon kleurtjes. Een kleur moet passen bij de hele badkamer, dus denk hier goed over na. Het helpt om te kijken welke kleuren er in je stijl passen en om kleurstalen te halen. Hou deze stalen eens voor de muur in de badkamer die eventueel geverfd moet of die kleur tegels moet krijgen. Vaak vind je de kleur dan toch niet zo passend. Dit komt omdat het licht er op een andere manier op kan vallen. Het is dus altijd aan te raden om stalen te halen. Wil je een beetje een stoere badkamer? Dan kun je gaan voor wat donkerdere tinten. Wil je meer het frissere in je badkamer laten terugkomen? Dan kun je gaan voor wat lichtere tinten.

Lees ook  Badkamerinspiratie voor jou

Licht

Een heel belangrijke tip: laat licht toe. Je badkamer moet voldoende daglicht hebben. Dit is niet alleen goed om je make-up te doen en je outfit te bekijken, maar ook voor de sfeer. Kijk bij de verlichting dus dat deze sfeervol is en let er tegelijkertijd op dat deze ook praktisch is. Het blijft natuurlijk wel een badkamer.

Opbergruimte

Als laatste moet je op de opbergruimte letten. Het is goed om voldoende ruimte te hebben voor handdoeken en andere essentiële dingen die in een badkamer thuishoren. Kijk dus dat je naast mooie kasten of laden ook genoeg ruimte erin hebt. Je hebt geen zin om je handdoeken in een andere kamer te gaan halen.

Vond je deze blog nou interessant, lees dan ook zeker onze blog over de waarde van je huis verhogen.