home & office

De mooiste vloeren voor in huis

vloeren in huis

Als je op zoek gaat naar de perfecte vloer voor jouw huis, kan dat nog best een klus zijn. Elke vloer heeft weer zijn eigen eigenschappen. Kijk goed naar jouw woonsituatie en de interieurstijl die je graag wil toepassen. In deze blog gaan we je een aantal vloeren uitleggen en welke voordelen dat deze hebben.

Betonlook vloeren

Een betondesign vloer lijkt op beton, maar is toch anders. De vloer wordt steeds populairder en is makkelijk te combineren met vloerverwarming. Deze vloer is uitermate geschikt bij een industriële stijl in huis, maar deze vloer wordt ook vaak toegepast in bedrijfspanden. Het is een sterke vloer die te krijgen is in verschillende kleuren. Er hangen ook genoeg voordelen aan deze mooie vloer. Een van deze voordelen is dat de vloer een strakke look geeft en dat erg nergens vuil tussen kan gaan zitten. Ook heeft deze vloer een lange levensduur, waardoor je lang kunt genieten van de moderne look.

Kurkvloeren

Als je op zoek bent naar een zachte en duurzame vloer is een kurkvloer perfect voor jou. Het is een natuurlijke vloer en hij is makkelijk te recyclen. Kurk heeft een isolerende werking en houdt de temperatuur in de ruimte daardoor extra goed vast. Ook veert deze vloer licht mee, waardoor het schokken op kan vangen. Vaak kun je een kurkvloer laten behandelen met een vuilafstotende laag waardoor de vloer onderhoudsvriendelijk is. Wil je graag overal in huis dezelfde vloer! Dat is zeker mogelijk. Een kurkvloer is waterdicht en kan dus ook geplaatst worden in de badkamer. Ook is de vloer verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dus voor iedere interieurstijl is er wel een passende kurkvloer te krijgen.

Interesse gekregen in deze vloer? Neem een kijkje op deze website voor meer informatie over kurkvloeren in Limburg.

Lees ook  Marshall Stanmore draadloze speaker

Laminaatvloeren

Een van de populairste vloeren is de laminaatvloer. Dit komt door de vele voordelen wat deze vloer met zich meebrengt. Een van de voordelen is dat deze vloer lang mee gaat. Laminaat is slijtvast en verkleurd niet. Ook is het makkelijk in onderhoud. De planken worden dicht tegen elkaar aan geplaatst waardoor er geen stof of vuil tussen kan komen. Als je een beetje handig bent kun je deze vloer makkelijk zelf leggen. Het heeft een eenvoudig kliksysteem waardoor alle planken in elkaar passen.

huis

PVC vloeren

Een andere populaire vloer is een PVC vloer. Dit is een sterke vloer en is waterbestendig en ook nog eens makkelijk te onderhouden. Wat zoek je nu nog meer in een vloer? De PVC vloer is gemaakt van verschillende lagen kunststof, daardoor is de vloer zo sterk. Doordat de vloer een glad oppervlak heeft is deze ook makkelijk schoon te houden. Een ander belangrijk voordeel is dat deze vloer makkelijk te combineren is met vloerverwarming. Je hoeft dus geen koude voeten te hebben in de winter! En ook deze vloer is weer te krijgen in verschillende designs en kleuren, waardoor je je eigen stijl kunt toepassen.

Vinyl vloeren

Vinyl vloeren zijn perfect voor iedere ruimte. Vinyl heeft een waterbestendig karakter en is daarom ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Veder is een groot voordeel van deze vloer dat het geluiddempend is. Geen last van rennende kinderen dus! En ook deze vloer kan weer gecombineerd worden met de vloerverwarming. Een ander voordeel van de vinylvloer is dat deze onderhoudsvriendelijk is.

Ben je buiten het huis aan het klussen? Lees dan deze blog over het creëren van een gezellige tuin!