home & office

Badkamerinspiratie voor jou

Badkamer
wwadmin
27 maart 2024

Wil jij een nieuwe badkamer, maar heb je geen idee wat voor soort badkamer je wilt? Dan kun je wel wat badkamerinspiratie gebruiken. Er zijn heel veel verschillende soorten badkamerstijlen. In deze blog worden er verschillende toegelicht.

Scandinavisch

Scandinavië heeft vaak een stijlvol design. Ook heeft het vaak wellness en sauna’s. Vandaar dat veelgebruikte elementen in een Scandinavische badkamer hout, licht en witte materialen zijn. Ga voor een lichte houten badkamermeubel met een strakke, moderne waskom. Als kleuren wil toevoegen aan je badkamer, kies dan voor lichte, rustgevende kleuren. Bij deze badkamer zijn details minimalistisch.

Industrieel

Bij een industriële badkamer passen donkere kleuren en ruwere materialen. Deze stijl is vooral wat stoerder en daarom frutsels ook achterwege gelaten. Deze soort badkamer wordt strak afgewerkt. Ook kun je kiezen voor een industriële douchewand door bijvoorbeeld zwart staal en glas te gebruiken. Ook staat industriële stijl bekend door de metalen details. Om het plaatje compleet te maken, kun je nog een zwarte kraan toevoegen. Als je helemaal een stapje verder wilt gaan kun je ook kiezen voor een zwarte wc of een zwarte douche.

Klassiek

Bij een klassieke badkamer zit het hem vooral in de afwerking. Denk aan gouden details, zoals gouden kranen of een gouden douchekop. Dit valt al best op in je badkamer, waardoor je de rest van de badkamer wat rustiger moet houden. Ga dus voor de rest van de badkamer voor zachtere kleuren. Om het chique te houden, ga voor een marmeren wastafel of bad. De accessoires mogen een beetje zijn, maar zorg dat de muren en de vloer simpel blijven.

Lees ook  Hoe richt je een kantoor in?
Klassieke badkamer

Modern

Wat tegenwoordig een van de modernere stijlen is voor een badkamer is terrazzo. Wat is Terrazzo? Dat is een soort mozaïek van natuursteen dat is verwerkt is in cement. Terrazzo zorgt voor een vrolijk en speels effect in je badkamer. De rest van de kleuren van de badkamer kun je aanpassen aan de terrazzo.

Landelijk

Wil je het gevoel van romantiek en het platteland ervaren, dan moet je gaan voor een landelijke badkamerstijl. Deze stijl om zijn zachte kleuren en houten details die samengaan met witte kranen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van wit, grijs en aardetinten. Tegels worden niet vaak gebruikt in een landelijke badkamer. Vaak wordt er gebruikt gemaakt voor klassieke grepen en knoppen. Het gebruik maken van warm licht past bij de sfeer van een landelijke badkamer

Badkamer

Basic badkamer

Wil je niet te veel poespas in je badkamer en gaat het je vooral veiligheid en comfort? Dan kun je het beste gaan voor de basic badkamerstijl. Deze badkamer heeft een rustige uitstraling. Deze badkamer heeft wel hoge kwaliteit materialen. Het is praktisch en gemakkelijk in onderhoud.

Italiaanse badkamer

Een Italiaanse badkamer staat bekend om de gedurfde kleuren en abstracte vormgeving. Deze badkamers hebben een strak design. Ook zijn Italiaanse badkamer functioneel. Ze bieden slimme opslagoplossingen en ruimteoptimalisaties, waardoor de badkamers efficiënt worden benut. Duurzaamheid is ook een onderdeel van Italiaanse design. Bij en Italiaanse badkamer is het niet raar om ronde wasbakken te combineren met rechthoekige badkamermeubelen. Deze badkamer is tijdloos en echt een eyecatcher. Dit kan zorgen voor verhoging van de waarde van je huis.