koopgidsen

Beste auto boeken

Beste auto boeken
Diederik Landers
17 februari 2017

Voor die ene hardcore autofanaat in de familie kan het een behoorlijke zoektocht worden om net dat ene boek te vinden die 'ie nog niet heeft. Er zijn namelijk ontelbaar veel auto's en nog veel meer boeken gepubliceerd over deze enorme uiteenlopende en intrigerende industrie.

Voor de meeste mensen zijn auto's simpelweg vervoersmiddelen die ons van Alphen aan de Rijn naar Bodegraven brengen. Maar voor de autofanaten hebben deze meesterwerken een hele andere betekenis. Het zijn machines waarin vorm, functie en techniek feilloos in elkaar overloopt. De perfecte combinatie van innovatie en subtiel of juist opvallend design.

Om te kunnen genieten van deze glorieuze apparaten hebben we een lijst met de beste automotive boeken samengesteld. De lijst is bevat boeken van Europese en Amerikaanse auto's, sportauto's en klassieke auto's alsook de geschiedenis van de auto industrie zelf.

Note: deze lijst bevat geen technische werkplaats handboeken. Deze auto boeken zijn bedoeld om op een luie zondagmiddag van te genieten.

Inhoudsopgave. Navigeer snel naar:

Auto boeken losstaande aanraders

Auto boeken per land

De beste auto boeken

Auto boek Barn Find Road trip

Barn Find Road Trip

3 vrienden, 14 dagen, 1000 her-ontdekte auto's

Zelf benoemd auto-archeoloog Tom Cotter en zijn vrienden gaan op zoek naar verloren auto's van verzamelaars. Ze leggen hun reis en interviews vast en uiteindelijk vinden ze meer dan 1.000 auto's verstopt in afgelegen garages en velden. Een must read voor iedereen die van auto's en avontuur te vinden is.

» Te koop via bol.com voor €27,-


Top Gear 500 - auto boek 500 coolste auto's

Top Gear 500

The cool 500

De jongens van Top Gear zijn natuurlijk helemaal gek van auto's. En dat laten ze graag zien in dit boek, waarin ze -volgens hun- de aller mooiste, beste, en coolste auto's presenteren. Van klassieke auto's tot de nieuwste hypercars en SUV's vanuit de hele wereld, dit boek is een must have voor iedere autofanaat.

» Te koop via bol.com voor €48,-


Concept cars - designing the future

Concept cars

Designing the future

Concept cars is een geïllustreerde gids waarin de 70 meest creatieve concept auto's worden gepresenteerd. Geïnspireerd door Sci-fi wagens uit de jaren 50 tot de meest innovatieve designs van vandaag. Auto's die met hun unieke design concepten de grenzen hebben en impact hebben gehad op hoe auto's er tegenwoordig uitzien.

» Te koop via bol.com voor €39,-


The A-z of cars auto boek

The A-Z of cars

The allerbeste auto's die ooit gemaakt

Van de snelste sportauto's tot aan de meest veilige gezinsauto's die gemaakt zijn - en alles wat daar tussenin valt. De meest spraakmakende auto's zijn opgenomen in dit  uitgebreide boek, inclusief alle technische details en gedetailleerde foto's. The A-Z of cars is een ode aan de meest prestigieuze auto's uit de autogeschiedenis en  is een essentiële gids voor de autoliefhebber.

Lees ook  Klassieke speedboten

» Te koop via bol.com voor €16,-


Donkervoort biografie - auto boek

Donkervoort

Een biografie over ondernemerschap, tegenslag en heel veel pk's

Het onstuimige verhaal van Joop Donkervoort, een koppige Hollandse ondernemer die in de schoolbanken al de eerste ontwerpen van de Donkervoort auto's bedacht. Van jongensdroom tot aan autoriteit op het gebied van ultralichte en snelle sportauto's. Het boek gaat in op de geschiedenis van de Donkervoort zelf en laat ook zien wat echt Hollands ondernemen kan opleveren.

» Te koop via bol.com voor €24,-


Ford Mustang 50 annivery auto boek

Mustang

Fifty years: Celebrating America's only true Pony car

In de jaren 60 werd Henry Ford II overtuigd om een sportieve 4zits auto te produceren om in te kunnen spelen op jonge Amerikanen. Wat eigenlijk een uitgeklede Falcon was werd uiteindelijk de iconische Ford Mustang. In dit boek wordt de volledige geschiedenis van de Ford Mustang uitgelegd, van eerste productie en de sales, Boss Mustang, mustang GT en Shelby Mustangs.

» Te koop via bol.com voor €32,-


Jaguar - auto boek over de geschiedenis

Jaguar

Iconische modellen die de auto-industrie definiëren

De meest legendarische en significante Jaguar modellen vanaf de jaren 30 tot aan nu worden gepresenteerd in dit uitgebreide boek. De SS100, E-type, D-type en de F-type R werden exclusief op foto vastgelegd en zijn te bewonderen in deze gedetailleerde uitgave.

» Te koop via bol.com voor €40,-


The Bentley Brooklands boek

The Bentley Brooklands

Tribuut aan de Bentley Brooklands 

Sinds 1921 is Bentley een wereldspeler op het gebied van vakmanschap en design. En in 2007 bewees Bentley dat wederom met de introductie van de Bentley Brooklands. Een auto van ongekende ambacht en luxe. Het boek geeft fascinerend inzicht in het proces van ontwerp tot aan productie met boeiende en verbazingwekkende foto's.

» Te koop via bol.com voor €119,-


BMW Jubilee uitgave - 100 jaar BMW auto boek

BMW

Jubilee editie

Het Beierse blauw-wit logo wordt al ruim 100 jaar lang geassocieerd met hoogstaande technologie, design, comfort en degelijkheid. Constante innovatie en tijdloze elegantie hebben er voor gezorgd dat BMW al generaties lang een grote volging aan trouwe fans heeft weten op te bouwen. In deze uitgave legt de bekende auto fotograaf Schlegelmich alle modellen van BMW vast die ooit in productie zijn genomen, inclusief de laatste versies, prototypes en conceptmodellen.

» Te koop via bol.com voor €29,-


Beste auto boeken - Porsche drive - 15 passes in 4 days

Porsche Drive

15 passes in 4 days: Switzerland, Italy, Austria

Stefan Bogner neemt je mee in een 4daagse reis door Zwitserland, Oostenrijk en Italie. Het boek legt prachtige landschappen vast waar hij met Porsches zoals de 906, 911, 918 en 1970 ST doorheen rijdt.

» Te koop via bol.com voor €39,-


Auto boek Lamborghini Supercars

Lamborghini Supercars 50 years

Van de Miura tot de hypercars van vandaag

Van de Lamborghini Miura uit de jaren 60 tot aan de Aventador uit 2011. Lamborghini produceert continu sportauto's van absolute topklasse die vanaf het moment van lancering vrijwel altijd collectors items worden. Het boek Lamborghini 50 years laat alle modellen van de ultimate performance auto's van het Italiaanse merk zien, op prachtige wijze vastgelegd.

» Te koop via bol.com voor €43,-


The DeLorean story auto boek

The DeLorean Story

The car, the people, the scandal

Dit is het waargebeurde verhaal van de DeLorean company, verteld door een manager die het van dichtbij heeft zien gebeuren. Het boek geeft nieuwe inzichten in het schandaal van succesvolle autobouwer tot aan corruptie en faillissement.

» Te koop via bol.com voor €43,-