algemeen

Tips voor het huren van een personenbusje

Personenbusje
Diederik Landers
9 februari 2023

Er zijn verschillende situaties waarin mensen een busje huren. In deze blog ga je lezen waar je rekening mee moet houden en hoe je geld kunt besparen bij het huren.

Vergelijk prijzen en voorwaarden

Er zijn veel verschillende verhuurders met verschillende prijzen. Kijk goed wat het voordeligste is voor jouw situatie. Wanneer kun je het busje ophalen en inleveren? Is het mogelijk om het busje buiten kantooruren in te leveren? Een verhuurder die alleen busjes verhuurd is vaak voordeliger dan een verhuurder die ook personenauto’s verhuurd. Vraag ook even na of het busje bij terugkomst volledig schoon moet zijn of helemaal afgetankt.

Meerdere bestuurders

Als meerdere personen de bus gaan besturen, zorg dan dat dit is toegestaan vanuit de verhuurder. Vaak moet dit op het huurcontract komen te staan. Geef het aantal bestuurders met hun leeftijd dus goed door aan de verhuurder. En let erop dat elke bestuurder voldoet aan de eisen van de verhuurder, want soms zitten er minimumleeftijden verbonden aan het rijden van de bus.

Check de bus

Als je een busje gaat ophalen bij de verhuurder, zorg er dan voor dat hij de bestaande schade goed heeft genoteerd. Maak desnoods foto’s van verdachte plekken zodat je niet opdraait voor schade van anderen.

Geld besparen

Er zijn ook wat tips om geld te besparen als je een busje gaat huren.

  • Boek geen navigatiesysteem.

Een navigatiesysteem heb je in deze tijd helemaal niet meer nodig. Zorg gewoon dat je een telefoon bij de hand hebt met Google Maps en genoeg data. Een navigatiesysteem huren kan de kosten hoog op laten lopen.

  • Bespaar op extra verzekeringen.
Lees ook  Hoe moet je je eigen restaurant beginnen?

Heb je een verzekering nodig bij het huren van een busje? Doe dit dan meteen bij het boeken. Medewerkers proberen je namelijk ter plaatse altijd extra dingen aan te smeren die je helemaal niet nodig hebt.

  • Let op de duur van de huur.

Het kan soms goedkoper zijn om het busje langer te huren. Ben je van plan om een busje voor 5 dagen te huren? Kijk dan of het niet goedkoper is om deze 7 dagen te huren. Je kunt het busje altijd eerder terug brengen.

  • Reserveer op tijd.

Als je eerder reserveert, heb je meer keuze. Als je wacht met reserveren komt het vaak voor dat je alleen nog maar kunt kiezen uit de duurdere modellen.

  • Neem een kinderzitje mee.

Voor een kinderzitje moet je vaak extra betalen. Probeer vanuit thuis gewoon je eigen zitje mee te nemen. Heb je geen plaats? Neem dan een opblaasbaar kinderzitje mee.

  • Let op leeftijd toeslag.

Bij sommige verhuurders moet je extra betalen als je een beginnende bestuurder bent. Maar deze leeftijd verschilt per verhuurder. Soms ligt de leeftijd op 21 jaar en soms op 30. Die toeslagen kunnen oplopen tot €15,- per dag.

Personenbusje huren in Nederland

Wil jij een personenbusje huren in Woerden? Dan kun je kiezen uit verschillende extra’s. Zoals bijvoorbeeld verhuisdekens, een steekwagen, een traploper, een rolcontainer, een magazijnwagen en een pompwagen. Dit kan je helpen om jouw situatie zo aangenaam mogelijk te maken.