leisure

Olson Kundig Pole Pass retreat

Olson Kundig Pole Pass hut aan meer
Diederik Landers
23 februari 2017

Moderne cabine bevindt zich in bosrijk gebied en is ontworpen om tot rust te komen.

Verantwoordelijk voor deze "hut" is Olson Kundig, een architectenbureau dat voornamelijk villa's en retreats ontwerpt waar de omgeving samenvloeit met de materialen en bouw van het geheel. Zij laten zich inspireren door de natuur en zijn van mening dat deze combinatie voor een positief effect zorgt in het leven van de bewoners.

Door de horizontale opzet van de cabin gaat deze perfect op in de omgeving. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke tonen dat voortkomt uit voornamelijk cedar hout, dat overigens met de traditionele Japanse shou-sugi-ban techniek bewerkt is om houtrot en verwering tegen te gaan.  De open ruimtes zijn zo bedacht dat er in alle seizoenen gebruikt van kan worden gemaakt. De grote raampartijen zijn bijvoorbeeld helemaal weg te draaien middels een constructie van kettingen en tandwielen, zodat er een overlopende indoor/outdoor woonruimte ontstaat, natuurlijk met spectaculair uitzicht over het aangrenzende meer.

De master bedroom heeft een prachtig uitzicht over het meer en is voor maximaal zen-gehalte afgewerkt met rustige kleuren die oplichten tijdens de ochtendzon.

» Olson Kundig €onbekend,-

Olson Kundig Pole Pass hut aan meer

Lees ook  NEOGEO X Gold