tech

De formule 1 van het luchtruim

Lucht race

Als het aan het Engelse bedrijf Airspeeder LTD ligt, houden we binnen een aantal jaar competitieve luchtraces. “De vliegende auto wordt ons al generaties beloofd, competitie zet aan tot actie” zegt oprichter van het bedrijf, Matt Pearson. “Dankzij de formule 1 zijn we tot het uiterste gedreven en verleggen we elke keer weer opnieuw de grens van wat er technisch en fysiek mogelijk is.
Diezelfde psychologie wil ik gebruiken om vliegende persoonsvoertuigen te realiseren en dat is precies wat Airspeeder is”. Laat hij weten via zijn website.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Airspeeder (@airspeeder)

De Airspeeder MK.4

De Airspeeder MK.4 oogt dynamisch en is een genot voor het esthetieke oog. Het is een elecktrisch aangedreven voertuig met acht propellers aan de uiteinden van het coconachtige voertuig. Net als bij een drone genereerd het voorwaartse motie door de propellers harder te laten draaien. Dat gebeurd zeer gecontroleerd aangezien het voertuig wordt aangedreven door 8 (octo motor) individuele motors. Eéntje voor elke propeller.

De specificaties van de MK.4

De specificaties zijn absurd, met het doel voor ogen om de F1 van het luchtruim te worden. Bouwde Airspeeder LTD het beste elektrische high performance sportvoertuig ter wereld.

Specificaties:
Top snelheid: 260 km/h
0-100: 2.3 seconden
Racemode hoogte: 10-60 meter
KW: 100 / PK: 540
Gewicht: 400 kg
Materiaal: voor 85% uit carbon-fiber
Propeller RPM: 6000
Batterijduur: 5-20 minuten vliegtijd exclusief nood batterij

Het aerodynamische design van de Airspeeder MK.4 is vergelijkbaar met de beweegbaarheid van een formule 1 auto, maar dan met de mogelijkheid om vrij te bewegen in de lucht!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Airspeeder (@airspeeder)

Data gedreven racen

Het klinkt misschien onveilig. Racen in de lucht. In totaal is er met die reden ruim 22 terra byte data voor verzamelt om de meest geavanceerde technologie te maken om ervoor te zorgen dat de piloten van de Airspeeder zo veilig mogelijk kunnen racen. Met LIDAR en RADAR technologie wordt er een virtueel krachtveld gegenereerd die de voertuigen uit elkaar houden. Zo kan er dichtbij geracet worden en wordt contact met andere voertuigen vermeden.

Lees ook  Waarom een VR-bril je leven zal verbeteren!

De cockpit van de toekomst

Om het maximale talent van elke piloot te benutten wil Airspeeder AR (Augmented reality) gebruiken om de piloot een visueel beeld te geven van de route die hij moet vliegen. Het navigatiesysteem van de lucht. Zoals we dat met gamen al gewend zijn krijgt elke piloot dus een realtime best option to follow track lijn te zien.

Financieel

Voor zo’n prestigieus project kun je verwachten dat je bakken met geld nodig hebt aan investeringskapitaal. Daarnaast moet je werken met de beste financiële adviseurs. Het allerbeste belastingadvies komt natuurlijk uit Nederland. Met die reden zochten ze een belastingadviseur in Maastricht. Of er echt zaken gedaan zijn vanuit Maastricht met Airspeeder LTD blijft speculatief. Het zou wel ontzettend gaaf zijn om met ons kikkerlandje op wat voor manier dan ook écht iets bij te dragen aan zo’n innovatief project.

Airspeeder LTD heeft volgens de laatste financiële gegevens een investeringskapitaal van ruim 50 miljoen euro en ruim 3 miljoen in assets.

Of het Airspeeder LTD uiteindelijk de race gaat winnen naar vliegende voertuigen en net zo groot wordt als de formule 1 moet de toekomst uitwijzen. Wel is het zeker dat de echte pioniers nog steeds bestaan en er hoe dan ook een doorbraak komt, als er maar genoeg competitie is.