motivatie

Adastra superjacht

Adastra superjacht
Diederik Landers
23 januari 2017

Futuristische superjacht "Adastra" heeft inspiratie gehaald bij catamaran. 

Er zijn jachten en er zijn James-bond-style-superjachten. De Adastra behoort in dit rijtje vanwege de sublieme looks en ongekend veel technische hoogstandjes. De Adastra is ontworpen door John Shuttleworth designs en het totale proces heeft zo'n vier jaar geduurd.

De Adastra heeft plaats voor 9 gasten, 6 crew members en kan een snelheid van 40 km/h varen (~22 knopen). Daarbij is 'ie nog zuinig ook, gezien de boot 6.500 km op een volle tank kan varen. Voldoende om vanuit New York te vertrekken en aan te meren in haven van Rotterdam dus.

Zowel exterieur als interieur bestaat volledig uit carbon, kevlar en glas, met honinggraat panelen om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Binnenin is een lounge, main deck, eetkamer, garage, gastkamers en de hoofdslaapkamer te vinden. Op het buitendek is er natuurlijk een bar aanwezig alsook een panorama view.

Leuk extraatje: de jacht is ook te besturen via een iPad app.  Voor het geval van... uhm, tja.

» De Adastra is een eenmalig custom built project geweest en is dus niet te koop. De jacht heeft €15.000.000.- gekost en is gebouwd door John Shuttleworth Yachts.

Adastra superjacht Adastra superjacht Adastra superjachtAdastra superjacht Adastra superjacht

Lees ook  Fend: de opvouwbare helm!