Zoeken

Het is de droom van iedere man: een dure sportwagen bezitten. De aankoop van een nieuwe Ferrari, Lamborghini of Bugatti sportwagen begint helaas meestal pas vanaf € 200.000,-. Dat wordt lang sparen! Deze prijzen stellen echter helemaal niets voor als je leest over de duurst verkochte auto’s ter wereld. Grote veilinghuizen als RM Sotheby’s en Gooding & Company zijn gespecialiseerd op het veilen van auto’s, meestal echte klassiekers. In deze blog lees je over drie auto’s die het meeste op zo’n veiling hebben opgebracht.

1955 Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe

Mercedes Benz 300 SL

Als deze blog twee maanden eerder werd geschreven, had deze parel er niet tussen gestaan. Deze Mercedes-Benz is namelijk pas op 5 mei 2022 geveild in Stuttgart. Het is ook niet dat deze auto nét het record heeft overgenomen van de vorige recordhouder. Nee, de opbrengst ligt bijna drie keer zo hoog als de vorige recordhouder! Deze speciale editie van de 300 SLR heeft maar liefst 142 miljoen doller opgehaald. 300 SLR-modellen zijn al jaren lang heel geliefd onder klassieke auto verzamelaars, wat maakt deze Uhlenhaut editie dan zo speciaal? Hij is vernoemd naar Rudolf Uhlenhaut, de toenmalige hoofd ingenieur van Mercedes-Benz. Hij creëerde deze personenauto gebaseerd op de 300 SLR-racer die deelnam aan de bekende Le Mans race. Ook vanwege de zeldzaamheid bracht deze auto zoveel geld op, er zijn er slechts twee gemaakt. Beide auto’s waren tot nu toe in het bezit van Mercedes.

1962 Ferrari 250 GTO

Ferrari duurste auto ooit verkocht

Deze Ferrari heeft vier jaar met de titel ‘Duurste auto ooit’ mogen pronken. Vanaf het moment dat hij in augustus 2018 werd verkocht voor een bedrag van 48 miljoen dollar, werd het de duurst verkochte Ferrari ooit. Er zijn er slechts 39 van gemaakt, waarvan deze specifieke auto de derde geproduceerde was. Ook deze auto heeft zich weten te onderscheiden door veel klassieke races te winnen waarbij grote namen achter het stuur hebben gezeten. In 1964 werd een tweede serie onthuld, waarbij een andere stoffeerder de auto een ander interieur gaf. Meerdere modellen van de 250 GTO komen voor in de lijst, echter de derde geproduceerde staat in de lijst van de drie duurste auto's ooit verkocht.

1957 Ferrari 335 S

Ferrari is een van de meest vertegenwoordigde auto’s in de lijst van duurste auto’s ter wereld. Het is dus niet gek dat deze Ferrari 335 S behoort tot de drie duurste auto's ooit verkocht. Er zijn er slechts vier van geproduceerd, waarbij er tegenwoordig nog maar drie rond rijden. Tijdens de Mille Miglia van 1957, een van de mooiste en bekendste races van die tijd, crashte een van deze modellen na een lekke band in het publiek. Door deze tragische gebeurtenis kwam een einde aan de Mille Miglia.
Deze auto onderscheid zich van de bovenstaande twee auto’s ook nog eens door zijn topsnelheid. Met een motor die 400pk produceert, kan de auto nog snelheden van 300kmh behalen! Voor een auto uit 1957 is dat ongekend en tegenwoordig nog steeds een van de snelste auto’s.

bubbleclockcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram